БСП и ДПС, опозицията, включително и тази извън парламента, има

...
БСП и ДПС, опозицията, включително и тази извън парламента, има
Коментари Харесай

Според Симеонов надали Гинка Върбакова знае какво е трафопост

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, опозицията, в това число и тази отвън Народното събрание, има интерес от свалянето на кабинета. 

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов, че зад скандала към покупката на ЧЕЗ стоят хора, които се прави опит да бъдат повторени февруарските митинги от 2013 година, когато първото държавно управление на ГЕРБ подаде оставка.  

Има логичност в мнението на премиера становище, сподели Симеонов. На въпрос кои са хората, за които приказва Борисов, вицепремиерът първо не пожела да отговори, а по-късно разяснява: " Кой може този, който има интерес ­ опозицията ". 

По мотив оставката на енергийният министър Теменужка Петкова, Симеонов съобщи, че " оставката й не е желана, а е едноличен акт ". Той сподели още, че занапред предстоят разисквания по тематиката с оставката на Петкова, откакто депутатите се срещнат с обстоятелствата към договорката. 

Симеонов съобщи, че българската енергерика е добре работеща система и тя не би трябвало да попада в ръцете на хора, които " нямат никаква визия от ръководство и вложения ". " Как Гинка ще реши дали един трафопост би трябвало да бъде сменен, когато тя едва ли знае какво е трафопост “, добави той.

Според вицепремиера обаче към момента не е ясно дали договорката ще се състои, тъй като няма гаранции, че ще бъдат отпуснати заеми и неясноти кой в действителност взе участие в договорката.  " Има единствено класиране на компания. Няма сделка, дано да чуем данните на институциите на следващия ден ", добави той.

По думите на Симеонов одържавяването на ЕРП-тата не е решение на казуса. По думите му има място и да държавна, и за частна благосъстоятелност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР