БСП и БАС в Ловеч почетоха паметта на поета- партизанин

...
БСП и БАС в Ловеч почетоха паметта на поета- партизанин
Коментари Харесай

Социалисти от Ловеч почетоха паметта на Христо Карпачев

БСП и БАС в Ловеч уважиха паметта на поета- партизанин Христо Кърпачев във връзка 79 години от неговата крах пред паметника му в местността Сливешки ливади. На събитието участваха секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова, водачът на Българска социалистическа партия в Ловеч Минчо Казанджиев, ръководителят на БАС Евгений Белий, социалисти и антифашисти.
" Христо Кърпачев вечно остава на 32 години в спомените на своите близки, приятели, съграждани. Спомен за един млад, непреживян живот, само че напълно предан на концепцията за независимост и правдивост. Той пожертва младостта си, с цел да живеем ние, нашите деца и внуци. Нашето наличие е знак, че няма да забравим тези, които жертваха живота си в името на светлото бъдеще на България ", съобщи Белий. Торнадото на възраждащия се фашизъм стартира още когато един след различен бяха махнати паметниците на антифашистката опозиция и паметникът на Кърпачев от центъра на Ловеч, а от учебниците по история бяха извадени достоверните обстоятелства и сменени с манипулативни тълкования за него, акцентира той. Заради паметта на починалите антифашисти не можем да си позволим да следим бизпристрастно възраждането на фашизма и неонацизма в България, а да се борим против това, призава Белий.
По-късно социалистите и антифашистите означиха 78 години от разстрела на антифашистите Веска Михайлова, Симеон Куманов, Симеон Ненов и Мони Декало. Те сложиха венци и цветя пред паметника им в местността " Хумата " край Луковит.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР