БСП евтино употреби важната тема за корупцията и силния инструмент

...
БСП евтино употреби важната тема за корупцията и силния инструмент
Коментари Харесай

Доц. Румяна Коларова: БСП евтино употреби вота

БСП на ниска цена използва значимата тематика за корупцията и мощния инструмент за избор на съмнение. Това сподели за Радио „ Фокус “ политологът доцент Румяна Коларова във връзка днешните диспути към импортирания избор против кабинета Борисов 3. По думите й тематиката корупция е в началото обречена, защото към нея се подхожда не за търсене на консенсус, а за политическо опълчване.

Моментът за внасяне на вота на фона на европредседателството също не е инцидентен, няма обаче това да повлияе на имиджа на страната ни, добави тя.

„ Корупцията е една от тези тематики, по които би трябвало да се води политически спор, а той би трябвало да се характеризира с две неща. Постигане на консенсус, не двупартиен, а сред всички парламентарно показани партии за това по какъв начин би трябвало България да направи тези решителни стъпки за битка с корупцията, които да доведат до същински институционални промени. Второ, тематиката за корупцията би трябвало да бъде обсъждана не на фона на други тематики и събития, които могат да я захлупят или които са били мотив за иницииране вота на съмнение “, изясни тя.

Доц. Румяна Коларова разяснява още, че вотът на съмнение щеше да има доста по-голям триумф, в случай че беше извършен в края на предходната година. Политологът предвижда, че дебатът по тематиката корупция ще бъде преместен от доста други значими тематики, ангажиращи публичното внимание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР