БСП единствена подкрепи решението на президента Румен Радев да свали

...
БСП единствена подкрепи решението на президента Румен Радев да свали
Коментари Харесай

Само БСП подкрепи президента, ГЕРБ пък заговори за импийчмънт

БСП единствена поддържа решението на президента Румен Радев да смъкна доверието си от държавното управление. От парламентарната естрада през днешния ден ГЕРБ пък заговориха за импийчмънт.

Ние ще решим, тъй като имаме задоволително брой депутати по волята на българските гласоподаватели, дали да желаеме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд. Това, което споделяме обаче е, че е невиждано българският държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е единствено с тези милиони, които не са дали своят вот за ГЕРБ, а не е с тези милиони, които 8 пъти на парламентарни избори избират партията ГЕРБ, разгласи първи от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Той акцентира, че от партията му към този момент не смятат и Радев за президент на всички българи. Допълни и, че с думите си той е обидил гласоподавателите им.

" Много съжаляваме за тази издънка на българския държавен глава. Ние не злорадстваме, не му се радваме за тази груба неточност. Ние към този момент не го считаме за президент на всички българи. Оставаме правилни на нашите гласоподаватели, с които ще победим и 2021 година и ще вървим напред и без и макар президента ", добави депутатът.

" От през вчерашния ден доста мнения във връзка с това снемане на доверие. Пропускате една основна фраза на президента от през вчерашния ден. Тя ми се коства, че е даже по-важна. Президентът Радев сподели: „ На всичко това би трябвало да се постави край “. На кое? На розовите думи: да, на източването на обществените средства: да, само че и на още нещо. На безусловно неприемливото безучастие, което вкарва страната ни в безусловно безвремие ", отговори му соцдепутатът Крум Зарков. Според него ГЕРБ не били ядосани за това, че той е свалил доверието си от държавното управление, а на това, че е споделил истината. Освен това напомни, че и президентът Желев, както и Плевнелиев са сваляли доверието си от кабинета, само че Българска социалистическа партия въпреки да не били съгласни с позициите им, в никакъв случай не поставяли под въпрос правото им да го създадат.

" Актът на президента е продължение на този на предходния държавен глава през 2013 година Никой президент преди този момент не е употребявал формулата „ смъквам политическото доверие от кабинета “. Президентът има право да прави обръщения, има право да дава оценки, само че ние още тогава казахме, че Плевнелиев е в някакво свое измислено конституционно амплоа. Държавният глава не снема доверие и не дава доверие. Президентът обаче има право да каже своето мнение, да се обърне към българския народ към нацията ", разяснява пък Йордан Цонев от Движение за права и свободи. И акцентира, че Радев не споделил нищо ново. Критикува го обаче, че говорел за това по какъв начин страната влиза от рецесия в рецесия и запита дали вчерашното изказване не задълбочавало рецесията повече.

" Ако ще се прави упражнението „ стани да седна “, не си коства напъните на нацията.

Войната сред институциите средство ли е за решение на рецесиите?Тя укрепва ли държавността? Ние от три години по тази причина предизвестяваме, че стартира един спор сред институциите, който през вчерашния ден прерасна във война. Т.е. няма да има никакъв разговор? Как ще се решат тези проблеми за разговор? " Призовавам цялата нация да се сплоти и да сложим завършек на това ". Как обаче, с какво, по кой път? Нашето мнение на Движение за права и свободи, че пътят е разговор. Диалог сред институциите, разговор вътре в Народното събрание, разговор сред политическите партии ", настоя Цонев.

„ От тази естрада неведнъж беше произнесена думата рецесия. Всъщност има една съществена рецесия, която от десетилетия страда българското общество и това е рецесията на елита. Кризата на тези, които ръководят, невъзможността те да бъдат на онази висота, която са били предците ни, строителите на модерна България със способността си да овладеят своето его, своят персонален интерес и да слагат националният над всичко “, разяснява пък съпредседателят на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов. И акцентира, че патриотите не поддържат тона на президента. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР