БСП е внесла проект за решение за създаване на временна

...
БСП е внесла проект за решение за създаване на временна
Коментари Харесай

БСП иска парламентарна комисия да проучи как функционира БАЦИС

Българска социалистическа партия е внесла план за решение за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да изследва основаването, действието и сигурността на системата на митниците - БАЦИС /Българската акцизна централизирана осведомителна система/.

Защото, изясни на брифинг в Народното събрание Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е... към профила, има терзания на ДАНС за нейното действие, благоприятни условия за операция, не са спазени общо признати положителни практики за осведомителна сигурност, съществува опасност за финансовата и икономическа сигурност на страната.

Според левицата комисията, която те оферират да е на паритетен принцип - по двама представители от парламентарна група, би трябвало да изследва към девет въпроса, измежду които кой е създателят на основаването на БАЦИС, ДАНС разследвала ли е държанието на изпълнителя във връзка с изискванията за пробив на системата, дали е обвързван с лица, които биха употребявали опциите за пробив и други
Изумително е, че е основана неповторима система на българските митници, в която няма архивиране на данните и втори сървър, който да не може да бъде манипулиран от който и да е от митниците, разяснява Румен Гечев.

Имаме подозрения и терзания за големи нередности по отношение на приходите в държавния бюджет, заключи сътрудника му Стойнев.
Гечев цитира данни от неотдавна оповестения отчет на Агенция "Митници ", който, по думите му, опровергава изказванията на ръководещите, че сивата стопанска система понижава, контрабандата и корупцията също.

Не е съвпадане, че отчетът беше оповестен два дни след вота на съмнение по тематиката "корупция " - с цел да няма опозицията спомагателни причини и доказателства, посочи Румен Гечев.

"За пръв път от 2010 година едно държавно управление, в тази ситуация на ГЕРБ, не извършва програмата си за събиране на акцизи, според закона за бюджет 2017г. Т.е. не са изпълнили приходите от акцизи с 50 млн. лева ", уточни той. В частност при акцизите на цигари - през 2017 г.са хванати два-три тира при опит за противозаконен импорт у нас, това са 37 144 000 къса цигари, а през 2016 година са били над 44 милиона къса, продължи с детайлите депутатът,позовавайки се на отчета на митниците.

Що се отнася до приходите от акзици върху горивата, Гечев означи, че през 2017 година цените на суровия нефт са се повишили с съвсем 24 на 100 по отношение на 2016 година След като имате съвсем 24-25 % по-високи цени на петрола през предходната година, не е ли ясно, че цените на бензина са по-високи, респективно приходите от акцизи би следвало да са по-високи, само че не са, разяснява той. По данни на "Митници ", аргументира се депутатът, са на нулево състояние т.е. няма смяна в приходите по акциза. Следователно изводът е, че държавното управление на ГЕРБ и техните сътрудници лъжат за резултатите от битката с контрабандата, заключи Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР