БСП е в практически фалит и не е ясно накъде

...
БСП е в практически фалит и не е ясно накъде
Коментари Харесай

Михаил Миков: БСП е в практически фалит

Българска социалистическа партия е в на практика банкрут и не е ясно накъде върви партията . Ръководството е отговорно за разделянето вътре в столетницата. А идващите месеци ще има тежки тествания за лявата концепция. Тази мрачна прогноза направи някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков в предаването.

Миков изясни, че когато той е поел Българска социалистическа партия, партията е била с финансови отговорности, които той е изчистил.

„ Новото управление усили внезапно разноските, тъй като пораснаха и приходите. В момента, когато би трябвало да се връщат надвзетите дотации, ситуацията е сериозно. Позволявам си да кажа, че партията е в на практика банкрут ”, съобщи Миков. „ Предстоят избори следващата година,  предстоят покриване на отговорности и мисля, че Националният съвет и всички, които считат, че Българска социалистическа партия би трябвало да има своята финансова непоклатимост, би трябвало да се заинтересуват от този въпрос ”, сподели още Миков.

По думите му заеми постоянно са теглени, значимото е да могат да се обслужват. А по какъв начин те се връщат от актуалното управление на партията, той няма отговор. „ Това е една от огромните секрети на „ Позитано ”. И се надявам, че пред Националния съвет ще се изнесе някаква информация по този въпрос ”, сподели Миков.  

Той счита, че не е ясно накъде върви Българска социалистическа партия, а идващите месеци ще има тежки тествания за лявата концепция.

Според него Българска социалистическа партия към този момент не е оня привлекателен център, който е била. „ Разгониха си съдружните сътрудници. Комунисти, социалдемократи, по-левите бяха разтурени от госпожа Нинова. Сами сме някъде на 12% ”, съобщи Миков.

За вътрешното разделяне било отговорно държанието на управлението. „ То задава тона ”, разяснява Миков.

„ Всички, които имат друго мнение, би трябвало да бъдат подстригани до степен – да свети единствено ръководителят. Желанието за налагане на еднолична воля господства и това унищожава Българска социалистическа партия ”, съобщи Михаил Миков.  

Той насочи рецензии и поради партийната телевизия. „ Предупредих по време на Националния съвет, че това е огромна неточност, която ще погълне пари, без това да даде необикновен резултат за политическото въздействие на Българска социалистическа партия. Това не попречи едни милиони да потънат в тази дупка ”, сподели Миков. Освен това твърди, че там не се канел никой, който е наклеветен, че е от вътрешната съпротива.

Прекият избор на нов ръководител също нямало да донесе положително на Българска социалистическа партия . „ Отношенията ще бъдат още по-тежки след тези избори ”, счита Миков. Той не отхвърли опцията Нинова да бъде избрана отново. „ Отчетът, който ще се даде, би трябвало да покаже има ли бъдеще Българска социалистическа партия с Нинова. Страхувам се, че отговорът е негативен. Постоянно го желаеме този доклад, само че управлението непрекъснато се крие зад някакви аргументи, с цел да не го даде ”, сподели още Миков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР