БСП е против концесията на Летище София. Това обяви на

...
БСП е против концесията на Летище София. Това обяви на
Коментари Харесай

Разпродажбата на държавата върви, БСП скочи срещу концесията на Летище София

БСП е срещу концесията на Летище София. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Герги Свиленски. Поводът за изразеното мнение е вчерашното решение за предоставяне старт за повторно на концесията.

Свиленски уточни, че Летището е най-печелившото българско сдружение и няма за какво да се дава на концесия. По думите му всички ще бъдат сюрпризирани от параметрите на концесията. Свиленски разяснява, че точката е вкарана като изключителна на съвещанието на Министерски съвет. Летище София е обект от национална сигурност, напомни още депутатът.

Той бе безапелационен, че със всички средства ще се постараят тази концесия да не започва. Стана ясно, че с изключение на депутати от левицата има и техни сътрудници от Обединени патриоти, които са срещу концесията. "Няма по какъв начин това решение да бъде взето без знанието на българския парламент ", напомни Свиленски. Българска социалистическа партия внася искане за неотложно даване на изискванията за концесията на депутатите, както и Проект на решение за прекъсване на решението на Министерски съвет за страртиране на процедурата за концесия на летище София.

Той разгласи, че на Летище София са почнали съкръщения на служащите. "Ние ще застанем зад всеки един служащ, който е безпричинно скъсен ", даде обещание левият народен представител.

Той подсети, че през вчерашния ден е изминал срокът за разплащане задълженията на БДЖ. Свиленски сигнализира, че постройката на ул. "Иван Вазов " може да бъде продадена. Намерението бе приходите от концесията на летището да се употребяват за покриване на част от отговорностите на БДЖ.

Кое постанова концесията на летище София? - попита Драгомир Стойнев и напомни, че всичко е издигнато с парите на българските данъкоплатци. "Това е продажба на българския народен интерес ", безапелационен бе той и настоя летището да остане държавно дружество.

"Нашето мнение е, че изобщо концесия не би трябвало да има ", разяснява още Стойнев, съобщи News.bg.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР