БСП е последователна партия и играе ролята на консенсуса и

...
БСП е последователна партия и играе ролята на консенсуса и
Коментари Харесай

Бойко Клечков: БСП е последователна партия и играе ролята на разума в това правителство

" Българска социалистическа партия е поредна партия и играе ролята на консенсуса и разсъдъка в това държавно управление. Бюджетът е импортиран в Народното събрание и надлежно следва да мине през разискване в комисиите. Нека забележим в зала какво ще се получи и дали сътрудниците от Има Такъв Народ ще го поддържат. Ще търсим метод да обединим сътрудниците, с цел да реализираме обещаните посредством актуализацията на бюджета промени. ", разяснява депутатът от левицата по отношение на идната актуализация на бюджета.

" Ние сме обществена партия и още с приемането на бюджета през февруари, по наши оферти се отпуснаха към 20 милиарда лева, които бяха ориентирани в обществената сфера. Сега ще търсим вид още да подпомогнем групата хора, които са с най-ниски пенсии. Към момента минималната пенсия е 370 лева, а предлагането на министър Гьоков и Министерски съвет е тази цифра да отиде на 467 лв.. В комплицираната конюнктура, в която се намира България това нарастване е напълно вярно и целеустремено ", добави Бойко Клечков за предлаганите от Българска социалистическа партия обществени ограничения.
Според него би трябвало да се покачат и обществените пенсии на хората с увреждания, които години наред не са били променяни, като се чака това нарастване да бъде към 45 %. " От 2008 година за първи път се протяга ръка към едно сензитивно нарастване на минималните пенсии. От 1 октомври ще преизчисляваме пенсиите на база средноосигурителен приход за 2021 година и хората ще получават едни доста по-справедливи пенсии. Това е верен ход и то изключително в условия на непрекъснато растяща инфлация ", безапелационен бе социалистът и добави, че финансовата система ще може да си разреши увеличението на пенсиите, което ще бъде с 10% + 60 лева антиинфлационна добавка, а размера на междинната пенсия ще доближи 660 лв..

" Българска социалистическа партия фактически е срещу прекъсването на съветски канали, тъй като хората би трябвало да имат опция сами да преценят истинността на дадена информация и съм сигурен, че напълно скоро ще се вземат ограничения за връщането на тези канали. Не е обикновено в модерна България и през 21-ви век по подобен метод да се протяга ръка на средствата за всеобща информация ", съобщи Клечков във връзка с спрените съветски телевизионни канали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР