„БСП е подготвена политическа сила. БСП действа и мисли с

...
„БСП е подготвена политическа сила. БСП действа и мисли с
Коментари Харесай

Ченчев: БСП поставя акцент върху Плана за първите 100 дни от управлението и бюджета за 2022 г.

„ Българска социалистическа партия е готова политическа мощ. Българска социалистическа партия работи и мисли с рационални решения, по този начин както е и нашият слоган за акцията. Ние имаме няколко целта, имаме значими стъпки в Плана ни за първите 100 дни от ръководството. Поставяме акцент върху този План и върху Бюджет 2022 година “ Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в София-област Иван Ченчев в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Денят стартира “ той уточни част от предложенията на левицата: „ Предлагаме ограничения, които ще подкрепят и социалнослабите фамилии, енергийнозависимите фамилии, понижаване Данък добавена стойност от 20% на 9% на храните от дребната потребителска кошница, понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите от 20% на 9%. Все неща, които работят и то сполучливо. “ Социалистът даде образец с Гърция, където има въведена помощ от 300 киловатчаса за енергийнобедните фамилии и изясни, че от Българска социалистическа партия оферират в България да са 200 мегаватчаса помощ от страната.

По думите му помощите за пенсионерите е тематика, която Българска социалистическа партия постоянно застъпва със своите оферти: „ Последната актуализация на пенсиите беше при Българска социалистическа партия през 2008 година Ние и в 44-то Народно заседание и по-късно поредно предлагахме преизчисление на пенсиите – нещо, което считаме за заслужено и което ще усили пенсиите на всички пенсионери. Ние ще продължим да настояваме за това си предложение “, изясни той и добави, че с цел да има болшинство в Народното събрание, с което да се вземат решение проблемите на страната, първо би трябвало да бъдат ясни и целите, и предложенията на останалите партии.

Иван Ченчев изрази терзание от дребното време, което партиите ще имат за приемането на Бюджет 2022 година и добави: „ Ние призоваваме останалите политически сили да са подготвени с предложенията си за бюджет и с това какво обгръщат техните визии. Ние постоянно сме предложили различен бюджет, надяваме се в този момент да не е различен, а работещ бюджет. “

„ Когато сме прави, сме прави, а напоследък постоянно сме прави “, съобщи социалистът като изясни: „ Доста постоянно наши оферти са били заимствани от други политически сили или безусловно откраднати. Ние няма да демонстрираме ревнивост, а желаеме тези работещи и рационални решения да бъдат поставени на масата, да бъдат разисквани и да работят за страната “, разяснява той.

По думите на Иван Ченчев Българска социалистическа партия е партията, която предлага съответни ограничения, които са разисквани с всички хора, които са в българската стопанска система и които сега страдат от една или друга рецесия.

„ Българска социалистическа партия е вероятният сътрудник и Българска социалистическа партия ще седне на масата за договаряния в името на страната. Освен че сме поредни, бяхме и диалогични, протегнахме ръка. За страдание тя не беше призната, само че най-малко спомогнахме за някакъв разговор “, напомни той.

Иван Ченчев изясни, че ограниченията на левицата са ясни и в този момент чакат останалите партии да кажат какво мислят по тези въпроси.

„ В момента виждам да се бърза, виждам политически инженеринг, виждам разпределяне на постове и съдружни съглашения. Рано е за това, би трябвало да се изчака “, разяснява той.

На финала Иван Ченчев прикани: „ Всеки един български жител ще вземе вярното решение с бюлетина номер 33. “

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР