БСП е отговорна партия – ако не се бяхме върнали

...
БСП е отговорна партия – ако не се бяхме върнали
Коментари Харесай

Зафиров: След полуавторитарната държава на Борисов, сглобката днес налага парламентарна диктатура

БСП е виновна партия – в случай че не се бяхме върнали за бюджета, и най-важният закон щеше да бъде претупан като другите, съобщи зам.-председателят на социалистическата партия
„ Разбира се, че ще гласуваме закони, това е главната активност на Народното събрание, на народните представители. Българска социалистическа партия съблюдаваме декларираното, че ще се включим в гласуването за бюджета, за Конституцията. Така, че да бъде чут гласът на действителната, същинската съпротива, а не на псевдоопозицията, която през вчерашния ден сътвори, взаимно с ръководещите един от най-срамните дни в българския парламентаризъм. Нищо не беше реализирано. Мнозинството си одобри всички закони, включително и с жестоко нарушение на Правилника. След вчерашният ден не знам дали рейтингът на Парламента към този момент не е под нулата ”. Това съобщи в ефира на Nova News националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и зам.-председател на социалистическата партия Атанас Зафиров в отговор на водещата, след през вчерашния ден Българска социалистическа партия ще влезе ли в зала.
„ Българска социалистическа партия сериозна виновна парламентарна мощ не взе участие в сходни циркове и мазни пехливански битки, тъй като те наскърбяват българските жители и разрушават изцяло към този момент доверието в парламентаризма ”, сподели Атанас Зафиров и уточни:. „ Това, което сътвориха през вчерашния ден „ Възраждане ” е псевдоопозиционна активност, тъй като на процедура налива вода в мелницата на ръководещите. Те през вчерашния ден си разрешиха по един недодялан метод да нарушат Правилника за работа на Народното събрание и макар гръмките поръчки на „ Възраждане ”, всичко мина. Начинът, по който се подходи разреши ръководещите да си одобряват всички закони, дори без спор. И в случай че ние от Българска социалистическа партия не се бяхме върнали за най-важния закон – за българския бюджет, най-вероятно и той щеше да бъде претупан по бързата процедура, без диспути и без да се чуят нашите различни оферти, които да рационални и в поддръжка на българските жители ”, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
В отговор на имитация на водещата не се ли казусът в опозицията, поради които се е стигнало до вчерашния процес, Атанас Зафиров отговори: „ Не сте права, има проблем в болшинството, тъй като не беше чут гласът на разсъдъка, когато ние от Българска социалистическа партия предложихме половин час отмора, с цел да се успокоят пристрастеностите и влезем в някакъв естествен режим на работа. Това беше отказано, в безусловно и жестоко нарушаване на Правилника, който има сан на закон. Безпрецедентно, за първи път ”.
„ Те са като скачени съдове – държанието на едните налива вода в мелницата на другите, това важи и за ръководещите. Нещо повече – в изявление по БНР водачът на „ Възраждане ” стартира да постанова едни много рискови тези с етнически детайли и етнически заигравки. Това е рискова реторика, която в годините не е довела до нищо положително ”, акцентира националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
По думите му обаче тази реторика е предизвикана от държанието на ръководещите, които постановат един безпардонен, властнически жанр на работа - освен на Народното събрание, само че и на страната. „ Ние започваме да се трансформираме от една полуавторитарна страна, каквато бяхме при ръководството на ГЕРБ, в една парламентарна тирания. Която, както при един противоположен ход на махалото, стартира да изземва всички функционалности на изпълнителната власт и това болшинство стартира да диктува даже в ресори, които не би трябвало да бъдат отговорности на Парламента ”, уточни Зафиров.
Народният представител от Българска социалистическа партия бе безапелационен, че не би трябвало да се взимат решения в нарушавания на законите, гласът на опозицията не трябва да бъде заглушаван, тъй като тя съставлява една немалка част от българските жители, нито - да се одобряват закони на коляно, претупано, небрежно в името на реализиране на някакви краткосрочни политически цели от страна на ръководещите партии. „ Защото по този начин се изкривяват разпоредбите на парламентарната народна власт, образец – вчерашното гласоподаване на двата бюджета, без какъвто и да е спор ”, уточни социалистът.
В коментара си за измененията в Конституцията Атанас Зафиров съобщи: „ Приемат Конституция напук и силово, без значение, че на срещата, проведена от Българска социалистическа партия, не се чу - и от от депутати от Велико народно събрание, от конституционалисти, от адвокати, специалисти нито едно изрично позитивно мнение. Въпреки, че се сподели, че не трябва да се бърза и по този метод да се трансформира главния закон ”.
Той уточни две недомислици – предлагането за двойното поданство на депутати и министри, което на процедура е отвод от народен суверенитет, и  опитът за политическо преодоляване на правосъдната система, в частност на Прокуратурата и Прокурорския съвет.
„ Българска социалистическа партия изрично ще гласоподава срещу измененията в Конституцията ”, заключи Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР