БСП е намира в една тежка и сложна коалиция. Партията

...
БСП е намира в една тежка и сложна коалиция. Партията
Коментари Харесай

Паргов: Да завършиш Харвард не е повод за гордост и гаранция, че знаеш отговорите

„ Българска социалистическа партия е намира в една тежка и комплицирана коалиция. Партията е раздирана сред желанието да ръководи страната и да наложи вижданията си за социално-икономическото развиване и въпреки това да търпи негативите на сътрудници, с които се разминава по разнообразни червени линии. Българска социалистическа партия на процедура е в коалиция със собствен идеологически съперник, Демократична България, което е доста тежко! “.

Това съобщи в предаването „ Беновска пита “ общинският ръководител от Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

По думите му преди няколко години, когато партията беше в съпротива, е имало сходни напъни, в това число и през посолства, Българска социалистическа партия да направи огромна коалиция вид Германия.

„ Помните тези внушения, даже едни посолства бабуваха на това. Българска социалистическа партия тогава сподели – не, ние стоим в съпротива, тъй като, следвайки немския модел, ще стигнем до ситуацията на ГСДП. В случая тези 6 месеца тези младежи, които бяха посрещнати с вяра, с убеденост, че ни следва нещо по-различно – за жалост доста бързо свършиха горивото! Дали тъй като Русия го спря, по-скоро отводът да водим договаряния от февруари насам! Оказа се, че едни страни в Европа могат да извършват новите съветски условия за заплащане в рубли, а ние се оказа, че сме „ по-големи светци от папата “, тъй като сме доста богати и сме цъфнали и вързали! “, безапелационен бе Паргов.

Попитан би трябвало ли да остава Българска социалистическа партия във властта и то в тази коалиция, Паргов съобщи:

„ При състояние, че беше направено всичко допустимо да се заобиколят алените линии, които Българска социалистическа партия сложи първоначално, с всевъзможни витиевати решения, в това число с безучастие във взимане на решения, заобикаляйки волята на Българска социалистическа партия и гласоподавателите на Българска социалистическа партия, смятам, че присъединяване в тази коалиция, без значение дали ще има второ държавно управление и за какъв брой време, ще донесе тежки имиджови вреди на Българска социалистическа партия от позиция на електорална поддръжка! “.

26 от 240 депутати е срамно и обидно, без значение че Българска социалистическа партия взе участие във властта, акцентира той.

„ Но точно присъединяване във властта е огромното тестване, а не стоенето в опозиция… Мисля, че е имало и по-златни яйца в кошниците на предходни ръководители, които бяха президенти, министър-председатели и ръководители на Народното събрание! Казвам го, тъй като Българска социалистическа партия е такава партия, в която или си на върха, или не го поемаш този ангажимент “, съобщи той.

„ Корнелия Нинова и управлението на Българска социалистическа партия тласкат ли към бездна Българска социалистическа партия? “, попита Беновска. Паргов отговори: „ Да, тя към този момент е в пропастта! И в случай че скоро има избори, не дай Боже, оценката ще бъде и оценка за последните 6 месеца! “.

Калоян Паргов изясни, че сега тече развой на замяна на политическите и икономическите елити в целия свят и това не е от през вчерашния ден. Затова политическите водачи би трябвало доста да внимават какви стъпки подхващат, в името на какво, тъй като сигурно в идващите години ще забележим много нови лица в политиката. „ Видяхме, че да завършиш Харвард или някой различен западен университет не е мотив за горделивост, тъй като не е гаранция, че знаеш отговорите на всички въпроси! Оказва се, че с УНСС, СУ или Нов български можеш да се оправиш също толкоз добре! “, безапелационен бе Паргов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР