БСП е готова да управлява и може да го направи,

...
БСП е готова да управлява и може да го направи,
Коментари Харесай

Свиленски: Готвим се да управляваме


Българска социалистическа партия е подготвена да ръководи и може да го направи, в случай че получи мандат за това. Още идната седмица социалистите ще показват собствен проект за първите 100 дни ръководство. Това стана ясно от думите на ГеоргиСвиленски, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 24 МИР.

В проекта ще има политики за всички браншове.Сядаме с ограниченията за 100 дни, с бюджета и ще приказваме с всички политически сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи, уточни Сливенскипред.

.

„ След тази енергийна рецесия евентуално ще пристигна и икономическа, и обществена такава, защото нещата са директно свързани. Затова ние призовавахме, че България би трябвало да има постоянно държавно управление, че България би трябвало да има постоянен парламент, който да се намесва точно в такива обстановки, защото в този момент служебното държавно управление няма кой знае какви благоприятни условия при гласуван обновен бюджет да желаеме съществени решения “, разяснява Свиленски.

В предаването “Твоят ден “ той изясни, че компенсацията, която служебното държавно управление предлага за бизнеса, е от 01.01.2022 година, само че до тогава има 3 месеца: „ Тази поддръжка би трябвало да се направи в този момент, в границите на обновения бюджет би трябвало да се намерят съответните запаси, тъй че да се подкрепи бизнеса и българските жители “, безапелационни са от Българска социалистическа партия.

Във връзка с третия народен митинг на пътните строители Георги Свиленски съобщи: „ До обстановка, в която се намираме сега, страната ни беше доведена от ръководството на Борисов. В бюджета има 100 млн. за зимно поддържане, т.е. за тази година то не е застрашено, а за предходната година зимното поддържане е коствало 60 млн. Защо не са платени обаче тези 60 млн.? “, попита социалистът като добави: „ Когато поръчаш би трябвало и да плащаш, а освен да прибираш комисионни и най-после да кажеш на страната да заплати “, разяснява той като сподели, че хората би трябвало да си получат парите.

Георги Свиленски уточни съответно какво ще направи левицата, която влезе в 47-я парламент: „ По отношение цените на енергоносителите - понижаване на Данък добавена стойност на цените на тока и горивата, понижаване на цените от “малката кошница “, обезпечени до 200 или 300 киловатчаса на всяко семейство, както го направиха в Гърция и Испания “, изясни той.

На въпроса по какъв начин Българска социалистическа партия ще изведе страната от здравната рецесия Георги Свиленски отговори: „ Българска социалистическа партия имаше оферти и стратегия още при започването на коронавирус рецесията, имаше и когато тя се беше развила през ноември-декември. Нашите оферти там са доста ясни и точни:първо - всеобщо имунизиране и второ - отделени коронавирус лечебни заведения. “ По думите му и едните, и другите ръководещи са съумели да създадат такова огромно недоверието във имунизацията, че българските жители самите те не могат да вземат решение.

Георги Свиленски бе безапелационен, че Българска социалистическа партия освен се приготвя да влезе в 47-то Народно заседание, само че и да получи мандата за ръководство. „ Още идната седмица ние ще представим нашия проект за първите 100 дни на държавното управление, което съгласно Българска социалистическа партия би трябвало да ръководи България. Ние бяхме показали и в 46-я парламент сходно предложение, в този момент има потребност от актуализация на тези ограничения, защото обстановката се промени. Ще представим и нашето предложение за Бюджет 2022 година “, разяснява той. Свиленски добави, че с тези ограничения ще беседват с всички политически сили, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Във връзка с новата партия “Продължаваме смяната “ социалистът изясни, чепърво би трябвало да се види какви са целите им, както и че не се е видяло някакъв знак на смяна във времето, в което са били министри: „ Развяха знамената на това, което ние като съпротива в 44-я парламент изкарахме, тъй че не са свършили нещо ново за България “, сподели още той.

Относно президентските избори социалистът удостовери, че претендентите на Българска социалистическа партия са Румен Радев и Илияна Йотова, и съобщи, че Румен Радев има късмет да завоюва още на първия тур.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР