БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация

...
БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП е единствената партия, която продължава да отказва всякаква колаборация с ГЕРБ

" Българска социалистическа партия е единствената партия, която продължава да отхвърля всякаква колаборация с ГЕРБ и трайно се опълчва на Бойко Борисов. Получихме доста предложения за апетитно присъединяване във властта, само че не приехме нито една от тях ". Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов пред Нова телевизия. Той напомни, че е имало предложение Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание, а Деница Златева да бъде вицепремиер в държавното управление на Борисов и са отказали. Симов напомни още, че Българска социалистическа партия е единствената партия в Народното събрание, която гласоподава срещу всички корупционни схеми на ръководещите. " Ние сме тези, които приказват за приходите на хората и демонстрираме в какво се е трансформирало ръководството на ГЕРБ. Всички други партии, които споделят, че са опция, са били съдружен сътрудник на ГЕРБ и са се крили под мускула на Борисов. Той обаче ги изсмука и ги остави отвън Народното събрание непотребни и жалки ", безапелационен бе националният представител. Симов добави, че хората правят оценка битката на Българска социалистическа партия и тъкмо поради това съумяват да запазят доверието на хората.

Не успяхме да спечелим европейските избори, само че не можем да приказваме за проваляне

" Не успяхме да спечелим европейските избори, само че не можем да приказваме за проваляне и поразяваща загуба на Българска социалистическа партия ", сподели още Александър Симов. Народният представител разяснява, че партията е тръгнала с доста добра акция към европейските избори, само че е трябвало да я обогати с още послания. " В момента, в който Българска социалистическа партия трябваше да покаже, че може да бъде единна, когато потегля против едно ръководство, раздирано от корупционни схеми и кавги, не успяхме да го създадем. В доста медии се приказва за огромното проваляне на Българска социалистическа партия, само че партията има един евродепутат повече и е повишила гласовете си ", разяснява още Симов.

Във връзка с пренареждането на листата от Народно събрание на Българска социалистическа партия, националният представител съобщи, че управлението, в лицето на ръководителя Корнелия Нинова, има правото да предложи собствен вид на листата, както и Националният съвет има уставното право да я пренареди или добави нови хора в нея.

Оставката е знак, че разбираш грешките си и търсиш доверието на хората

Александър Симов разяснява, че откакто Българска социалистическа партия не е съумяла да завоюва изборите е належащо управлението да потърси доверие от партията, а Корнелия Нинова има право да се бори за концепциите си. " Оставката е знак, че разбираш грешките си и търсиш доверието на хората ", добави той. Народният представител изясни, че в устава на Българска социалистическа партия, още преди две години е записано, че ръководителят се избира посредством директен избор. " Аз като социалист, който постоянно е упорствал ръководителят на Българска социалистическа партия да се избира от всички членове на партията, не одобрявам връщането към предишното. Искам гласът на всички социалисти - на моите родители и съпартийци, да се чуе. Никакви процедури не могат да бъдат опрощение, с цел да погазим демокрацията в Българска социалистическа партия, тъй като нашата партия е единствената, в която всеки има право да избира и да има друго мнение ", безапелационен бе Александър Симов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР