БСП е достатъчно силна партия, за да се притеснява от

...
БСП е достатъчно силна партия, за да се притеснява от
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Няма да подкрепим кабинета на Габровски, зад него стои Борисов

БСП е задоволително мощна партия, с цел да се тормози от „ забежки “
„ Явор Божанков е определен с гласовете на последователите на Българската социалистическа партия и той е решил да им промени. Българска социалистическа партия е задоволително мощна партия, с цел да се тормози от „ забежки “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “  проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия.

„ Националният съвет на Българска социалистическа партия има единомислещо решение по въпроса за изпращане на оръжия в Украйна, а атакуването на позицията на партията от парламентарната естрада прескача всевъзможни граници ”, сподели още проф. Гечев във връзка изключването на Явор Божанков от парламентарната групата.

Социалистът бе безапелационен, че е изключена вероятността народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” да излезе от зала при гласоподаване на кабинета на Габровски. „ Не поддържам такива подмолни игри – невлизане в зала и заигравания с болшинството. В последна сметка, в случай че това държавно управление бъде определено по този метод, то няма да просъществува дълго, защото няма по какъв начин да се скрие от обществото кой по какъв начин е определен ”, посочи той.

Проф. Гечев още веднъж напомни, че Българска социалистическа партия неведнъж е декларирала, че няма да взе участие в съдружно държавно управление, чийто министър председател и екип са издигнати от партиите ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ Нали не си мислите, че проф. Габровски самичък е съставил кабинета си? При всички случаи, зад кабинета, който ще бъде показан, стои Борисов и неговият екип “, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.

Социалистите желаят да се образува постоянно държавно управление, само че това не може да стане непременно, на всевъзможен кабинет и на всякаква стратегия. „ Ние ще желаеме да забележим този кабинет какво ще прави, какви цели ще преследва и с какви средства. Тогава ще преценим дали да подкрепим, или не. Но кабинет на ГЕРБ няма да подкрепим “, разяснява Гечев.

„ Ако третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, то партията  има подготвеност да стартира незабавна работа по съставянето на постоянен кабинет ”, сподели още депутатът от левицата.

Проф. Гечев разяснява и поръчката на „ Продължаваме промяната “, че няма да разговарят  с Българска социалистическа партия поради разминаванията им по отношение на измененията в Изборния кодекс: „ В политиката няма безконечни врагове или безконечни другари – има безконечни ползи на гласоподавателите. Ние сме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да защитим интереса на българите и на нашите гласоподаватели. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР