“БСП доказа, че предизборните платформи, които подготвяме, след това се

...
“БСП доказа, че предизборните платформи, които подготвяме, след това се
Коментари Харесай

Вигенин: Партньорите ни пишат по плакатите нашите послания

“БСП потвърди, че предизборните платформи, които приготвяме, по-късно се осъществят на процедура. Отстояваме, малко по малко, всичко, с което сме се заели. ” Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България ” в 16 МИР Пловдив и 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин по БСТВ.

“В акцията прави усещане, че нашите сътрудници дори на плакати са си изкарали неща, които са част от нашата стратегия и се случиха, тъй като ние настоявахме за тях. Това заграбване може би малко трансферира положителния звук, само че дано - това демонстрира, че това, което се е случило с помощта на нас, са може би единствените изключително положителни неща, които хората биха оценили ”, разяснява още той.

По думите на Вигенин, Българска социалистическа партия е съумяла да наложи друга философия на мислене на ръководещите във връзка с хората и обществената политика - че хората се слагат преди всичко. “Успяхме да обърнем правилото, натрапен от ГЕРБ, че за всичко останало има пари, единствено не за пенсии, за хората с увреждания, за младите фамилии. Сега ние желаеме да затвърдим тази политика - да създадем по този начин, че и последващи държавни управления не могат да се върнат обратно и да е ясно оттук насетне, че преди всичко ще бъде грижата за хората и тогава всичко останало ”, уточни социалистът.

Кандидатът за депутат акцентира, че фокус на левицата са и съответните проблеми на районите. Той даде образец за Ямболско със “Странжда-Сакар ”, пътната инфраструктура и новата болница, която най-сетне ще се реализира. В Пловдив като главен проблем Вигенин уточни инфраструктурата и огромните тапи в града като, по неговите думи, с ремонта на околовръстните пътища, пловдивчани незабавно ще усетят облекчения трафик. Той добави, че Българска социалистическа партия има и доста хрумвания за развиването на спорта и културата.

“Ние желаеме едно уравновесено развиване на районите и да се фокусираме върху нещата, които са максимален проблем за хората ”, означи социалистът.

По отношение на бедствието в Карловско, съгласно Кристиан Вигенин еднократната помощ от 375 лева за засегнатите не е задоволителна и би трябвало да бъдат отпуснати повече средства. “Призовавам служебното държавно управление да се погрижи за тези хора в този момент, против зимата, тъй като още седмици наред те няма да могат да възстановяват живота си ”, моли той.

По думите на Вигенин естествените бедствия ще са все по-често събитие в България и в света и би трябвало да бъдат вложени повече средства за тяхното попречване и облекчение. “Корнелия Нинова към този момент даде образец, че министерството под нейно управление, са закупили машини за разчистване на корита и язовири. Това би трябвало да се прави редовно. Видях с очите си коритото на реката, което явно не е чистено години наред. Тоест има композиция от фактори, които доведоха до това злополучие. Някои от тях, несъмнено,  са естествени сили, които не могат да се плануват, само че част от аргументите за мащабите на казуса са човешкото безгрижие и чувството за безотговорност ”, разяснява Кристиан Вигенин.

 
ТЕМА преди 19 минути 172 преди 28 минути 387 преди 54 минути 275
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР