„БСП действа в интерес на Русия, реално е проводник на

...
„БСП действа в интерес на Русия, реално е проводник на
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Можем да помогнем на Украйна с леко стрелково въоръжение

„ Българска социалистическа партия работи в полза на Русия, действително е проводник на ползите на Русия “.

Това сподели пред Би Ти Ви някогашният боен министър Тодор Тагарев по отношение на позицията на Българска социалистическа партия за даването на военна помощ на Украйна и отхвърли да пратят собствен представител с делегацията, водена от премиера Кирил Петков в Киев.

Тагарев изрази вяра, че решението за даване на военна помощ на Украйна ще бъде взето с огромно болшинство българския парламент.

„ Да му мислят депутатите от Българска социалистическа партия и управление на тази партия по какъв начин ще се подредят дружно с „ Възраждане “ единствени против оказването на военна помощ “, разяснява Тагарев.

По думите му е доста значимо решението на Народното събрание да е съответно и да включва доста варианти.

Според него България може да даде на Украйна едрокалибрени за гаубици, каквито България има на склад.

„ Към момента можем да помогнем и с леко стрелково въоръжение и с други типове муниции, в това число за леко стрелково въоръжение. Може да помогнем и с ремонта и снабдяване на аварийни елементи дотолкоз, доколкото ние имаме за авиационна техника и по принцип може да помогнем със зенитно ракетни комплекси, които са доста нужни за Украйна “, добави Тагарев.

Той счита, че можем да предоставим и старите си зенитно ракетни комплекси, които са изчерпали своя живот, в случай че са нужни на Украйна.

„ Разбира се България би трябвало да продължи да поставя старания да подсигурява своята защита, само че дружно с нашите съдружници. Важно е да се държим като съдружници, а не и с тези, и с тези “, сподели още Тагарев.
ТЕМА преди 43 минути 253 преди 3 часа 416 преди 3 часа 350
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР