БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционния съд БСП за

...
БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционния съд БСП за
Коментари Харесай

БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционния съд

БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционния съд
„ Българска социалистическа партия за България “ внася Закона за бюджета на НЗОК за 2019 година в Конституционния съд, разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова се аргументира с многото текстове в преходните и заключителните разпореждания, с които се вършат обилни промени в областта на опазването на здравето и се променят цели 18 други закона. „ Това е гласовит пестник върху българското право “, безапелационна е тя.

Освен формата, тя разкритикува и наличието на законопроекта за бюджета на касата.

„ В стратегиите на ГЕРБ, „ Обединени патриоти и ВОЛЯ, както и в програмата на държавното управление написа, че опазването на здравето е приоритет номер едно. Ето по какъв начин се пази приоритет номер едно от държавното управление на Бойко Борисов – 4 часа диспути, едно изявление от ГЕРБ, нула от „ Обединени патриоти “, нула от ВОЛЯ. Представям си, в случай че не ви беше приоритет, какъв спор щеше да се води тук. Второ изказване на ръководещите е, че няма опция. 41 различни оферти има от „ Българска социалистическа партия за България “ в този закон, които съставляват оферти за смяна в модела “, съобщи още Нинова от трибуната.

Тя зададе въпрос с към българските жители с какво този бюджет им оказва помощ, с цел да стигнат по-бързо до болница, която съгласно нея, в някои случаи се намира на повече от 150км от тях. „ Как с този бюджет вършиме медикаментите по-достъпни и ограничавате произвола на фармацевтичната мафия? “, обърна се Нинова към ръководещите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР