БСП да участва в разговори за съставяне на кабинет с

...
БСП да участва в разговори за съставяне на кабинет с
Коментари Харесай

БСП ще участва в преговори за кабинет с втория и третия мандат, реши пленумът на партията

Българска социалистическа партия да взе участие в диалози за сформиране на кабинет с втория и третия мандат. Това пленумът на партията в събота.

Освен това на съвещанието беше доказано и решението от понеделник с ГЕРБ за първия мандат и да не поддържа държавно управление, препоръчано от кандидатката за министър председател Мария Габриел. Сега Националният съвет на социалистическата партия разпореди на своите депутати да гласоподават срещу него.

Новината идва, откакто в понеделник председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че ГЕРБ показва безпорядък и двуличие и би трябвало да направи стъпка към " Продължавама смяната - Демократична България " (ПП-ДБ), с които са " едно и също ". Според решението от събота обаче Българска социалистическа партия ще взе участие в диалози точно с ПП-ДБ за осъществяване на втория мандат, в случай че първият бъде несполучлив.

ГЕРБ получи опцията да предложи държавно управление първа, защото събра най-вече гласове на парламентарните избори през април. Те обаче не са ѝ задоволителни, с цел да може да ръководи сама. Досега единствено от Движение за права и свободи и " ИТН " , каквото ГЕРБ счита да предложи.

Заедно трите обединения биха събрали 116 гласа, а за избирането на държавно управление ще са им нужни най-малко 121.

Конституционният 7-дневен период, в който номинираната Мария Габрииел би трябвало да предложи състав на Министерския съвет, изтича в понеделник. Президентът Румен Радев заяви, че ще одобри досието с предлагането на Габриел за кабинет в понеделник, 22 май, в 15 часа.

Ако ГЕРБ не успее да събере нужната поддръжка, президентът ще връчи идващия мандат на втората по бройка парламентарна група - ПП-ДБ.

Ако и те не съумеят да сформират кабинет, президентът връчва третия мандат на групировка по собствен избор.
 От Хаджидимово през Бордо до Брюксел. Коя е Мария Габриел  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР