БСП би подкрепила непартийно, експертно правителство, което да има ограничен

...
БСП би подкрепила непартийно, експертно правителство, което да има ограничен
Коментари Харесай

БСП би подкрепила непартийно правителство с ограничен срок и задачи

БСП би подкрепила непартийно, експертно държавно управление, което да има стеснен небосвод и задания, стана известно от изявление на зам.-председателят в социалистическата партия Кристиан Вигенин по Българското национално радио БНР. Вигенин направи категорично ангажимента, че левицата, каквато и управническа настройка да се предложи, би трябвало да направи вътрешно партийно допитване. Заявка за това даде.

" Ако разсъждаваме върху непартийно държавно управление да бъде подкрепено от необятен кръг обединения за избран период, с избрани задания, би могло да сработи. И Българска социалистическа партия би подкрепила, само че би трябвало да се видят съответните параметри и да питаме нашите членове ", сподели Кристиан Вигенин. " Би могло да бъде държавно управление от специалисти, които не са обвързани с директно присъединяване в политиката, само че въпреки всичко са задоволително разпознаваеми в политиката ", сподели още зам.-председателят в Българска социалистическа партия за възможна формула за ръководство.

Вигенин отхвърли да е допустима коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Депутатите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия са 128
" Политиката не е математика, макар че също има значение. Не е реалистично да се взимат просто бройки. И при диалозите се видя, че имаме разлики ", сподели Вигенин.

От изявлението на зам.-председателя в Българска социалистическа партия се разбра, че съгласно него държавно управление сред първите две политически сили, ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ", би било " най-стабилната и смислена настройка ", тъй като ще се управляват взаимно.

Аз не желая ГЕРБ да остават без надзор.
Кристиан Вигенин,
Българска социалистическа партия

" Един от проблемите на ГЕРБ е, че през годините те нищо не трансформираха, по никакъв метод на признаха свои неточности. Това за мен е политически проблем ", сподели Кристиан Вигенин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР