БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с

...
БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП очаква разговорите с "Газпром" вече да са започнали, не общи приказки. Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев ще бъдат изключени от БСП

" Българска социалистическа партия беше заложило в програмата си обновяване на договарянията с всички снабдители на газ, включително несъмнено и с " Газпром”. Очаквам служебното държавно управление да направи малко по-смели стъпки в тази тенденция, а освен да чуваме общи приказки. Даже чаках към този момент тези диалози да са обновени, тъй като времето непреклонно тече ".

Това сподели в предаването " Тази сутрин” зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. " Българската стопанска система сега има витална потребност от постоянни приходи на газ и то на добра цена. Простата аритметика демонстрира, че директно сили азерският газ може да обезпечи 1/3 от нужните доставки на България. Ако приемем, че 1/3 може да е от полутечен газ при изискване, че се откри метод за превозване и разтоварване.

То 1/3 остава като недостиг ", сподели той. Обвинения и през днешния ден от политическите сили за природния газ (ОБЗОР) Ето и реакциите им Зафиров акцентира, че това не е позицията на Българска социалистическа партия, а мнението на българския бизнес, който съставлява над 80% от Брутният вътрешен продукт на България и 82% от работните места.

Той прикани служебното държавно управление да не се занимава с тревожни брифинги, а към този момент да търси контакт и решения. " Служебните министри от Българска социалистическа партия се самоизключиха от сърцата на социалистите " Зафиров разяснява дали тримата служебни министри - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от Българска социалистическа партия ще бъдат изключени от партията.

Преди дни от Българска социалистическа партия оповестиха, че тримата са нарушили устава на партията. Според него към момента не е ясно по какъв начин тримата ще се включат в предизборната акция в случай, че те ще провеждат изборите.

" Те одобриха да вземат участие в държавното управление, в което социалисти уволняват социалисти. Това е тежък честен проблем. Те на процедура се самоизключиха от сърцата на българските социалисти”, изясни Зафиров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР