БСП. 24 часа: Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го

...
БСП. 24 часа: Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го
Коментари Харесай

Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна; 20 години затвор иска прокуратурата по делото Иванчева

Българска социалистическа партия.

" 24 часа ":

Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна

Сергей Станишев ще е претендент на Българска социалистическа партия за евродепутат.

До влизането му в листата обаче се стигна едвам на финала на траялия цяла неделя партиен пленум. Първо Корнелия Нинова неодобрява водача на ПЕС, като въобще не го предложи в листата си, а по-късно членовете на Националния съвет неодобряваха нея, като пренаредиха листата ѝ и го класираха за него.

Близо 10 часа продължиха алените драми. Нинова влезе на съвещанието с подготвена листа, която показа пред Изпълнителното бюро едвам час по-рано. (Виж цялостния лист и кои са любимците ѝ на 3-а стр.) Двамата със Станишев трябваше да имат среща в 8,30 сутринта - по думите му " в 12 без 5 ", само че тя не се състоя.

Но не неналичието на Станишев измежду имената, а включването на шефа на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, на 4-ото място от гражданската квота бе огромната изненада.

Образование.

" Монитор ":

Борбата за банкет в първи клас в столицата стартира

С максимален късмет да бъдат признати в мечтаното от тях учебно заведение имат децата, живели в региона на учебното заведение през последните 3 години, както и тези чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици на същото школо. Те попадат в първа група. Във втора са тези с непроменян сред 1 и 3 години адрес. Хлапетата, чийто адрес е сменян в границите на по-малко от година пък се подреждат в трета група. В последната четвърта група пък са децата, чийто непрекъснат или сегашен адрес е отвън прилежащия регион на учебното заведение, в което подават заявление.

Когато децата от една група са повече от оповестените места в план-приема на обещано школо, малчуганите се класират по спомагателни критерии. Сираци и полусираци ще получават 6 точки. Толкова ще има и за хлапета с над 50% трайни увреждания.

Иванчева.

" Сега ":

20 години затвор желае прокуратурата по делото " Иванчева "

Затвор със период сред минималния и оптималния, очакван в Наказателния кодекс, изиска прокуратурата по делото " Иванчева ", в което са подсъдими някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, нейният заместител Биляна Петрова и секретарят на общината Петко Дюлгеров. Наказанието за закононарушение, обвързвано със корист на длъжностно лице с упражняваната от него власт, варира сред 10 и 30 години. Заради влошеното здравословно положение на обвинените и чистото им правосъдно минало, от държавното обвиняване желаеха междинния размер на наказването - към 20 години.

От прокуратурата желаеха още налагане на санкция в размер на 30 000 лв., както и конфискация на цялото имущество на тримата подсъдими, както и те повече да не заемат държавни позиции.

След като изслуша причините и доказателствата на прокуратурата и подсъдимите, съставът на арбитър Иво Хинов ще произнесе присъдата при започване на идната седмица.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова оповестиха, че ще съдят зам.-главния прокурор Иван Гешев за клюка. " Ще заведем дело против Гешев за заблуждение и неправилна информация по медиите, за клюка. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите ", сподели Иванчева, представена от Би Ти Ви.

Инцидент.

" Сега ":

Лютви Местан е арестуван за 24 часа поради тежка злополука

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан бе арестуван за 24 часа откакто провокира тежка злополука край село Загорско, при която почина 6 месечно дете, а трима души влязоха в болница. Местан е управлявал автомобил, участник в тежката злополука в Кърджалийско, при която почина 6-месечно бебе, заяви 24rodopi.com. Инцидентът е станал към 13.30 часа на разклона за Загорско и Джебел.

Сблъсъкът сред фолксвагена на Местан и различен автомобил е станал в един от сериозните сектори на пътя. Лидерът на партия ДОСТ не e измежду ранените. На място са коли за спешна помощ, полиция и пожарна. Районът е отцепен, а прокуратурата е поела случая.

Според 24rodopi.com Местан е бил на посетители на другар в джебелското село Слънчоглед. В ранния неделен следобяд той тръгнал за София. На разклона направил опит да се включи в придвижването на основния път с ляв завой, когато последвал удар с различен лек автомобил.

24rodopi.com оповестява, че е взета алкохолна проба на Местан, която е негативна. Политикът е отведен в Районното ръководство, добавя уеб сайтът.

В другата лека кола е пътувало семейство с двете си деца. При случая е починало бебе на 6 месеца. Деветгодишно дете, лидера на автомобила и жена на 28 години от същия автомобил са превозени в Спешното поделение на болничното заведение в Кърджали.

Габрово.

" Дума ":

Отново митинг в Габрово

За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада в центъра на града. Тази път обаче доста по - малко, оповестява Българска национална телевизия.

Лошото време е най-вероятно да не се съберат доста хора на митинг. Малцината събрали се влязоха в залата на община Габрово, където стартира среща с кмета на града. Пред нея бяха сложени девет претенции, измежду които и инспекция на ТЕЛК-овите решения в града.

Кметът Таня Христова одобри алегорично настояванията и изиска среща с премиера и виновните институции за решаването на проблемите, сложени пред нея.

В Габрово се появи проблем с чистотата на града, защото ромите в града не вървят на работа в общинската компания.

Последните дни в Габрово работи единствено една машина за разчистване, тъй като нейният лидер не е от ромски генезис. Така чист се оказва единствено центърът на града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР