БСП – обединена левица“ се казва голямата лява коалиция, която

...
БСП – обединена левица“ се казва голямата лява коалиция, която
Коментари Харесай

„БСП – обединена левица“ се казва новата лява коалиция, събрала Александър Томов, Мая Манолова, Татяна Дончева и други стари муцуни

„ Българска социалистическа партия – обединена левица “ се споделя огромната лява коалиция, която бе подписана през днешния ден от над 15 организации.

Няма по какъв начин да има мощна и постоянна страна без мощно ляво обединяване, откри срещата водачът на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия Габриел Вълков. Във времена на разделяне лявото се събира, с цел да постави точка на политическото разделяне, сподели той.

В навечерието на българското Съединение има особена символика и заряд в това, че вършим Съединението на българската левица, разгласи краткотрайният ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Извървяхме дълъг и сложен път, макар разликите през годините, ние тук сме съидейници, и постоянно сме се стремели към този миг. В политиката няма място за Аз-а, а за Ние. И през днешния ден демонстрираме, че можем това Ние да го превърнем в претекст на смяната. И съм благополучен, че тази заедност от Бузлуджа докара до през днешния ден и подписването на това съглашение. То не просто ще подсигурява присъединяване ни в изборите и добър резултат, само че и поръчка за спечелването на тези избори тъй като желаеме да дадем на българите опция, разгласи още Зафиров. И дефинира обединението като исторически миг, тъй като е не просто общ брой от партии и проценти, а общ брой от хрумвания.

Ще ни пречат и саботират, само че не се плашим елементарно. Ще бъде мъчно, само че няма да съумеят. Заради две аргументи – първо, тъй като доста ни подценяват. И второ, тъй като наш съдружник тук са българските жители, които желаят действителна опция, добави краткотрайният ръководител на Българска социалистическа партия.

Процесът за основаване на лявата коалиция стартира незабавно след оставката на Корнелия Нинова и откакто краткотрайното управление пое Българска социалистическа партия. В последните седмици 10 работни групи изготвиха предизборната платформа.

В обединяването влизат АБВ, „ Българска социалдемокрация – Евролевица “ на Александър Томов, „ Движение 21 “ на Татяна Дончева, „ Българска пролет “ на Велизар Енчев, „ Движение за обществен хуманизъм “, „ Изправи се, България “ на Мая Манолова, ПК „ Екогласност “, ПК “ Тракия “, Комунистическата партия на Александър Паунов, „ Европейска сигурност и интеграция “ на Тома Томов, „ Съюз на Отечеството “, „ Европейска сигурност и интеграция “ и други

Тома Томов зададе задачата на лявото обединяване – най-малко 30 мандата.

Събираме се, само че си даваме сметка, че връщането на доверието няма да стане автоматизирано. А ще се случи тогава, когато успеем да вкараме дневния ред на хората в институциите и се върне нормалността в политическия живот, съобщи Мая Манолова. И разгласи, че на тях се пада отговорността да търсят решения на проблемите на хората в диалог с другите политически сили.

Трябва да предложим Пакт за ненападение и национално единодушие по няколко значими за жителите тематики. Една от тях би трябвало да е обществената търпимост на живота в България, добави Манолова. И да се търсят гаранции, че България няма да се движи на две скорости.

Трябва да сложим значимите тематики и да търсим единодушие с останалите политически сили. Време е за разговор, приключи Манолова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР