БСП – обединена левица може да бъде част от бъдещото

...
БСП – обединена левица може да бъде част от бъдещото
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Трябва да има преходен или експертен кабинет

„ Българска социалистическа партия – обединена левица може да бъде част от бъдещото ръководство, когато са ясни целите, зад които застават партиите зад един предстоящ кабинет. Считаме, че там доста мъчно може да бъде политически кабинет. Затова би трябвало да има временен кабинет или експертен кабинет, с цел да се излезе от рецесията, в която се намираме “.

Това съобщи Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия – обединена левица “ по БТВ.

От обединяването обаче са безапелационни, че няма да ръководят дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Имаме доста ясно конгресно решение на Българска социалистическа партия – с ГЕРБ и с Движение за права и свободи няма да участваме в ръководство. Това може да бъде променено само с решение на конгреса. Не виждам по какъв начин сега това може да се промени нито към Движение за права и свободи, без значение кое, тъй като няма положително Движение за права и свободи, нито към ГЕРБ “, добави Гуцанов.

Според Гуцанов страната ни е на ръба на „ следващата национална злополука “ с помощта на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

„ Обединението е основно значимо и освен за нас. То е смисълът да има опция на това безумно дясно ръководство, на което се нагледахме. Алтернатива на дясното ръководство в ГЕРБ, което повече от 10 години тресе в страната ни, опция на това, което виждаме последните три години “, сподели Борислав Гуцанов. 

По думите му „ Българска социалистическа партия – обединена левица “ има подробна стратегия със 100 решения за ускорено развиване на България.

„ Нека водим разногласия под стратегиите на другите партии, в случай че имат такива, и да забележим кой какво предлага. Спрямо тези визии да се види кои са вероятните обединения и ръководства. Не да се разпродават енергетиката и стопанската система на България, не да се дава оръжие на Украйна, с цел да се въвличаме в един боен спор, а трябват такива решения, които да дадат самочувствие на България и да я изкарат от тази пословична невиждана до момента рецесия “, добави той.

По думите на Борислав Гуцанов „ Българска социалистическа партия – обединена левица “ се бори за правдивост в данъчната система, опазването на здравето, образованието, правосъдната система и в цялото общество.
 
„ 35 години стигат на плячкосване на страната и на безобразия, на които се нагледахме. Ние няма да усилваме налозите, само че желаеме да има правдивост. Всеки от нас си заплаща здравната вноска, само че когато се отиде в болница – то гратис ли е? Безплатно е, но различен път. В новата стратегия предлагаме безвъзмездни медикаменти за децата до 16 години и за хората над 75 годиниа “, разяснява той.

Той добави, че Българска социалистическа партия упорства за преразглеждане на контракта с „ Боташ “. 

„ В момента 476 000 $ ще заплати всеки един български жител от контракта за „ Боташ “. Tой е против националната сигурност. Да забележим какво стана в сглобката с „ Козлодуй “ и „ Белене “. Същите тези сглобкаджии внесоха в Народното събрание да се откажем от плана „ Белене “, който ще коства 5 милиарда евро против това да се построят седми и осми блок в АЕЦ „ Козлодуй “, които ще костват 30 милиарда $. Само че цената на тока ще се заплати от всички български жители и от стопанската система. Това не е ли национално изменничество “, съобщи Гуцанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР