БСП – Обединена левица“ е за по-силна роля на държавата

...
БСП – Обединена левица“ е за по-силна роля на държавата
Коментари Харесай

Красимир Йорданов в Болярово: „БСП – Обединена левица“ е за по-силна роля на държавата

„ Българска социалистическа партия – Обединена левица “ е за по-силна роля на страната във всички сфери на публичния живот, с цел да могат хората същински да разчитат на нея в спешни обстановки, каквито бяха пожарите през лятото във вашите села “, сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия – Обединена левица “ в област Ямбол Красимир Йорданов на среща с гласоподаватели в крайграничната община Болярово.
Това е общината, в която Българска социалистическа партия в никакъв случай не е губила избори, и постоянно е имала най-хубав резултат в цялата страна.
„ Вие от първо лице видяхте какви са следствията от изчезналата страна – нито страната реагира в точния момент при пожарите, нито в този момент няколко месеца след пожарите има действителни дейности за поддръжка на пострадалите/ Още не са обезщетени хората с изгорели къщи, земеделските производители към момента не са получили обещаната помощ, даже и мобилното покритие, което укрепиха с нова клетка, не е на равнището на обещанията “, посочи още Красимир Йорданов.
Той напомни, че Българска социалистическа партия постоянно се е грижила за хората, най-хубавото, което се е случвало през последните години, всички обществени придобивки, са с помощта на Българска социалистическа партия, а в този момент обединени с другите леви обединения ще бъдат още по-силни, тъй като програмата им се основава на левите полезности – взаимност и правдивост.
Кметът на община Болярово Христо Христов, който е отпред на общината осми мандат и към този момент 29 години потвърждава силата на обществената политика, напомни, че Българска социалистическа партия постоянно е била водеща в Болярово, тъй като е социално-ориентирана, познава проблемите на хората и знае по какъв начин да ги реши.
Той прикани за разсъдък в новото Народно заседание и за основаване на държавно управление, тъй като проблемите в общините са доста и от друго естество. „ Общините сега сме оставени на самотек – всичко, което се прави по райони е извънредно с помощта на локалната власт “, сподели Христо Христов и сложи тревожния проблем, че към общините е стихотворец сериозен ангажимент посредством Инвестиционната стратегия за общински планове, само че не са обезпечени средствата. За Болярово те са 10 млн. лева и за 2024 година има включени 2 плана за решение на казуса с безводието. Кметът изясни, че за водопроводната мрежа на с. Мамарчево е определен реализатор, открита е строителната площадка, до ден сегашен няма нито един лев преведен на общината, с цел да почне да работи компанията, а до момента е можело една трета от водопровода да бъде заменен. „ Трябва да се каже на българските общини има ли ги тези пари, няма ли ги. Тези 10 млн. лева трябваше да ги усвоим тази година, а за идващите години имаме готови други планове “, добави още Христо Христов.
„ Проблемите на община Болярово са преди всичко демографията, на второ място е безводието, на трето място миграцията. Тя ненапълно затихна с помощта на откриване на ГПУ - Болярово, което към този момент действа и до 2 години би трябвало в него да работят 280 гранични служители на реда, в този момент са 120 “, сподели още боляровският кмет.
В срещата участваха и претендентите за народни представители Митка Иванова, Ивомира Кефалова, Коста Костов, доктор Дончо Тенев и Анета Атанасова.
В чест на идния празник на Болярово и честването на 50 -та годишнина от неговото оповестяване за град, листата на „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ засадиха цветя – димитровчета, които са знак и на празника на града – Димитровден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР