Брюкселският съд за втори път отложи делото за екстрадиция в

...
Брюкселският съд за втори път отложи делото за екстрадиция в
Коментари Харесай

Съдът в Брюксел пак отложи делото за екстрадиране на Пучдемон

Брюкселският съд за повторно отсрочи делото за екстрадиция в Испания на някогашния водач на Каталуния Карлес Пучдемон и двама негови сътрудници, упрекнати в подбуждане към протест от испанските управляващи, оповестява кореспондентът на ТАСС. Следващото съвещание е планувано за 3 февруари.

"Съдебните чувания бяха отсрочени. Съдът изслуша нашите причини и реши да отсрочи разглеждането на делото до 3 февруари ", съобщи представител на отбраната на Пучдемон пред кореспонденти, представен от "Фокус ".

Като част от този развой белгийският съд би трябвало да реши дали да съблюдава трите европейски заповеди за арест, издадени от Върховния съд на Испания против Карлес Пучдемон и някогашните членове на каталунското държавно управление Антони Комина и Люис Пуч. В държавното управление на Пучдемон Комина отговаряше за здравни въпроси, а Пуч ръководеше отдела за просвета в държавното управление на района.

По време на правосъдното съвещание Пучдемон изиска да се отсрочи правосъдното съвещание, до момента в който Съдът на Европейски Съюз дефинира дали той може да упражнява имунитета си като определен народен представител в Европейския парламент (ЕП). Бившият водач на Каталуния бе определен за Екологичен потенциал през май тази година от своя район, само че той не получи депутатски мандат и не беше включен в формалния лист на европейските депутати, защото Каталуния остава част от Испания, надлежно Мадрид образува листата на европейските депутати от тази страна. За да влезе в него, Пучдемон ще би трябвало да се върне в Испания и да постави клетва за честност на испанския народ. Дори и да е желал да направи това, той надали би могъл да се закълне, защото незабавно след завръщането си в Испания би бил задържан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР