Брюкселският съд за втори път отложи делото за екстрадиция в

...
Брюкселският съд за втори път отложи делото за екстрадиция в
Коментари Харесай

Съдът в Брюксел отложи за втори път делото за екстрадицията на Пучдемон

Брюкселският съд за повторно отсрочи делото за екстрадиция в Испания на някогашния водач на Каталуния Карлес Пучдемон и двама негови сътрудници, упрекнати в подбуждане към протест от испанските управляващи, оповестява кореспондентът на ТАСС. Следващото съвещание е планувано за 3 февруари.

" Съдебните чувания бяха отсрочени. Съдът изслуша нашите причини и реши да отсрочи разглеждането на делото до 3 февруари ", съобщи представител на отбраната на Пучдемон пред кореспонденти, представен от " Фокус ".

Като част от този развой белгийският съд би трябвало да реши дали да съблюдава трите европейски заповеди за арест, издадени от Върховния съд на Испания против Карлес Пучдемон и някогашните членове на каталунското държавно управление Антони Комина и Люис Пуч. В държавното управление на Пучдемон Комина отговаряше за здравни въпроси, а Пуч ръководеше отдела за просвета в държавното управление на района.

По време на правосъдното съвещание Пучдемон изиска да се отсрочи правосъдното съвещание, до момента в който Съдът на Европейски Съюз дефинира дали той може да упражнява имунитета си като определен народен представител в Европейския парламент (ЕП). Бившият водач на Каталуния бе определен за Екологичен потенциал през май тази година от своя район, само че той не получи депутатски мандат и не беше включен в формалния лист на европейските депутати, защото Каталуния остава част от Испания, надлежно Мадрид образува листата на европейските депутати от тази страна. За да влезе в него, Пучдемон ще би трябвало да се върне в Испания и да постави клетва за честност на испанския народ. Дори и да е желал да направи това, той надали би могъл да се закълне, защото незабавно след завръщането си в Испания би бил задържан. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР