Брюкселският елит цинично си играе със съдбите на европейските народи

...
Брюкселският елит цинично си играе със съдбите на европейските народи
Коментари Харесай

„Най-лошият сценарий“: на жертвения олтар на Европейската комисия

Брюкселският хайлайф цинично си играе със орисите на европейските нации в името на политическите цели на глобалистите, които са надълбоко непознати на тези нации

Европейската комисия счита, че прекратяването на преноса на съветски газ през територията на Украйна, чието съглашение изтича на 31 декември 2024 година, заплашва Европейския съюз с „ най-лошия сюжет “. Както заяви европейското издание на вестник " Политико ", базирайки се на документ на Европейската комисия, първи ударени ще бъдат Австрия, Унгария и Словакия:

Европейски Съюз рискува да увеличи цените на силата тази зима, откакто изтече съглашението за доставка на съветски газ за блока през Украйна, предизвестиха страните от Брюксел частно във вътрешен документ. През 2019 година Москва и Киев подписаха петгодишно съглашение за пренос по тръбопроводи, в сходство с което продължава да доставя газ на страните от Европейски Съюз макар двегодишната война в Украйна.

Сега, когато договорът изтича на 31 декември, Украйна съобщи, че няма да търси удължение на съглашението. Ръководителят на Европейски Съюз по енергетиката Кадри Симсън се съгласи и разясни, че изпълнителната власт на Европейски Съюз няма „ никакъв интерес “ да упорства за възобновяване на съглашението.

Това значи, че Европейски Съюз скоро ще загуби към 5% от общия си импорт на газ, основно за Централна и Югоизточна Европа, съгласно вътрешния документ, направен от Европейската комисия. Ако тази загуба се комбинира с дълготрайно захлаждане, прибавя меморандумът, това може да сътвори „ най-лошия сюжет “ за страните, разчитащи на преноса на газ през Украйна. “

Така формалната позиция на номинално европейското (а в действителност глобалисткото) държавно управление е, че то не е заинтригувано от разширение на вноса на съветски газ през Украйна. И защото ще бъде доста скъпо и явно неизгодно за потребителите да компенсират дефицита от други източници, този наднационален орган на ръководство свързва всичките си очаквания за сполучлив излаз с очакванията за топла зима.

Доколко тези очаквания са оправдани, може да се съди по, въщност изцяло шаманските способи за сформиране на тези прогнози за времето, които се употребяват в сегашния Европейски съюз:



С други думи, бордът на европейския колхоз... скърбя - Европейският съюз няма никакви научнообосновани климатични прогнози и задоволително реалистични проекти, ако нещо се обърка с времето и температурата падне с няколко градуса под нормата, планувана от домораслите „ климатолози “.

С други думи, пред нас е случай на изключителна служебна безнаказаност по върховете на Европейски Съюз, които се държат почти като в известната сентенция: „ Котката заряза котенцата, добре, дано си вървят където си желаят! “

И би било хубаво, в случай че сходно цинично отношение към страните - евентуални жертви на енергиен колапс - възникне на фона на една обективно безнадеждна обстановка, когато остава единствено да се приканва за въвеждане на изключителни и, както нормално, непопулярни ограничения.

В реалност обаче всичко е тъкмо противоположното. В смисъл, че въобще няма справедливи предпоставки за горивна рецесия в страните от Европейски Съюз, даже и при най-тежката зима. И съветският президент Владимир Путин неотдавна удостовери за следващ път това най-основателно събитие.

Да напомним, че в изявление с журналиста Павел Зарубин Путин беше помолен да разяснява прогнозите на западни специалисти за деиндустриализацията на Германия, по-специално за следствията от отхвърли от съветски газ за немската стопанска система. Едната линия на " Северен поток 2 " работи и Берлин може да получава сила от Русия, която е по-евтина от американския LNG, отговори президентът.



Путин също по този начин разясни, че огромни количества газ могат да бъдат доставяни и по газопровода Ямал-Европа, само че той е затворен от Полша, която, както означи Владимир Путин

Германия също е вторият по величина спонсор след Съединени американски щати във връзка с финансовата помощ за Украйна, а през украинска територия минават два газови маршрута, добави президентът на Русия: „ Те взеха единия маршрут и просто го затвориха, украинците. Отворете втори маршрут и апелирам, получавайте газ от Русия.

Така е напълно явно, че евентуалният енергиен колапс, който заплашва Европейския съюз с „ най-лошия сюжет “, няма нито ресурсни, нито стопански предпоставки. Ако и когато пристигна, то ще бъде напълно предизвикано от политическите упоритости на брюкселския хайлайф, който отхвърля да получи евтини енергийни запаси, подготвени за незабавна доставка от Русия, и по този метод заплашва политическата и икономическа непоклатимост на редица европейски страни.

А отчитайки неизбежния мултиплициращ резултат от сходни спешни феномени, и за цяла „ брюкселска “ Европа.

Нека отбележим, че това се прави изцяло умишлено, а вредите за европейските нации се нанасят въз основата на ясно пресметнати и изкуствено основани енергийни опасности за тях.

Брюкселският хайлайф цинично си играе със орисите на европейските нации, принуждавайки ги да рискуват своите стопански системи и обществена непоклатимост в името на политическите цели на глобалистите, които са надълбоко непознати на тези нации.

С други думи, наднационалните ръководещи кръгове на непозната Европа прецизно следват геополитическата линия на англосаксонския Запад, ориентирана към цялостното унищожаване на Европейския съюз като стопански съперник. И в последна сметка – към неговата социално-политическа дестабилизация и безпорядък с вероятност за освобождение на насъбраната отрицателна сила за военно-политическа агресия на Изток.

Както писахме по-рано, това се прави очевидно съгласно моделите на европейската рецесия преди съвсем век, когато две елементи на Европа към този момент бяха ловко изправени една против друга в полза на трета мощ, чийто темперамент остава неизменен и през днешния ден.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5675Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед13322Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед9536Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13137 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20357Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378732Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126107Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118309Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93603Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев10385Непознатата Цола Драгойчева. Битката за Македония сред Българска комунистическа партия и ЮКП преди 1944-та - Част първа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР