Брюксел започна разследване за субсидиране на китайски компании за вятърни

...
Брюксел започна разследване за субсидиране на китайски компании за вятърни
Коментари Харесай

ЕС започва разследване срещу китайските компании за вятърни турбини

Брюксел стартира следствие за субсидиране на китайски компании за вятърни турбини, защото ускорява напъните си да отбрани локалната си промишленост от евтина конкуренция.

Маргрете Вестагер, Най-добрият орган за защита на конкуренцията в Европейски Съюз сподели, че следствието ще изследва дали китайските компании, участващи във вятърни паркове в Европа, може да са се възползвали от държавната поддръжка от Пекин.

Разследването ще употребява новите пълномощия на Европейската комисия, предопределени да понижат изкривяващите пазара дотации от непознати държавни управления, до момента в който Брюксел се пробва да се отбрани от нелоялна конкуренция от чужбина, в това число Пекин.

Разследващите ще проучат „ изискванията за развиване на вятърни паркове в Испания, Гърция, Франция, Румъния и България “, сподели Вестагер.

Проучването идва дни откакто комисията стартира следствия на два консорциума, наддаващи за създаването на слънчев парк в Румъния, който включва китайски производители на слънчеви панели.

През фе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР