Брюксел, Вашингтон и Киев обявиха информационна война на Москва –

...
Брюксел, Вашингтон и Киев обявиха информационна война на Москва –
Коментари Харесай

„Главното оръжие на Украйна“: На какво залага Киев?

Брюксел, Вашингтон и Киев оповестиха осведомителна война на Москва – всеки ден в медиите и обществените мрежи се хвърлят десетки, в случай че не и стотици имитации. Целта е да се убеди западната аудитория, че „ злата и тоталитарна Русия неоснователно атакува дребна демократична Украйна “. Примери за най-омразните имитации са в материала.

Пипане на обстоятелствата

Не за първи път Западът изкривява осведомителната картина на събитията, протичащи се по света. Достатъчно е да си напомним по какъв начин европейските и американските медии отразяваха Петдневната война през август 2008 година Журналистите бързо образуваха нужния разказ, съгласно който спорът сякаш е отпушен от Москва. Използвано беше всичко: подправени фотоси, подправени документи, изфабрикувани видеоклипове. Само шест месеца по-късно Европейската комисия тихомълком разгласи резултатите от личното си следствие: Михаил Саакашвили е започналнастъплението.

След това последваха имитации за присъединяване на съветските войски във военните дейности в Донбас, откровени неистини за потреблението на химическо оръжие от сирийските управляващи против личния им народ, трагикомедията с „ отравянето “ на Скрипал в предградията на Лондон, и още доста. След началото на съветската специфична интервенция в Украйна, пропагандните „ гаубици “ и „ минохвъргачки “ както нормално бяха извадени в Съединени американски щати и Европа. Мащабът на психическата експанзия на страните от НАТО е подобен, че беше маркиран даже в Кремъл.

„ Срещу Русия беше подхваната масирана офанзива в киберпространството, стартира невиждана осведомителна акция, която включва световните обществени мрежи и всички западни медии, чиято обективност и самостоятелност се оказаха просто мит “, сподели Владимир Путин. “Достъпът до информация е стеснен, хората са натъпкани с голям брой имитации, пропагандни измами”, добави той.

Една от тези партенки неотдавна беше посочена от прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова. Италианският вестник “Ла Стампа” разгласява сърцераздирателна публикация за зверствата на съветските артилеристи. На фотографията - мъж, покриващ лицето си с ръце, в близост - мъртви цивилни. Крещящото заглавие оповестява, че руснаците са подхванали ракетна офанзива против Киев. Всъщност това е фотография на следствията от офанзивата на ВСУ против Донецк на 14 март. Разбира се, западните медиимълчаха за тази покруса.

„ Има образци за необикновен цинизъм, които не могат да останат незабелязани “, разяснява Захарова фалшификата. “Ла Стампа” излезе със фотография от Донецк на първа страница. Спасители, тела, хора в тъга, опустошения. Всичко това са следствията от обстрела, осъществен от ВСУ в ДНР благодарение на тактическата ракетна система " Точка-У ". Надписът на първата страница на вестника гласи следното: „ Последен взлом заплашва Киев “. Сякаш телата на жертвите на бойните дейности лежат в Киев, а не в Донецк”, съобщи тя..

" Призрак ът от Киев " и всеобщи те гробове

Много имитации бяха хвърлени от самите украинци, изключително в първите дни на специфичната интервенция. В мрежата има десетки инсценирани клипове с " жертви на бомбите в Кремъл " в найлонови чували. Но „ труповете “ непрестанно се движат, чешат се, даже пушат. Опитите на украинските пропагандисти да показват за кинохроника фрагменти от компютърен симулатор на полети провокираха изключително развлечение в интернет.

Така се ражда митът за " призрака на Киев " - незнаен украински водач на изтребител МиГ-29, който сякаш унищожил повече от 10 съветски самолета във въздушни борби. Скоро обаче стана ясно, че „ преборването” е извънредно виртуално. Разработчикът на програмата изиска фрагментите от играта да не се употребяват в агитация. А Върховен касационен съд на Русия потвърдиха, че нито един съветски аероплан не е изгубен във въздушна борба. Войната в небето върви изцяло в интерес на Москва.

В Киев приготвят фалшификат в по-голям мащаб. Според формалния представител на армията на ДНР Едуард Басурин украинските сили за сигурност са изкопали 100-метров окоп на локалното гробище в Мариупол, в който желаят да погребат починалите си приятели. А следените медии ще излъчат инсценирани фотоси от всеобщи гробове сякаш на жители, за които ще се твърди, че са убити от съветската артилерия и въздушни офанзиви.

„ Това постоянно се използваше във войните след разпадането на двуполюсният свят “, изяснява политологът и боен специалист Иван Коновалов. “В Югославия босненски мюсюлмани и хървати правеха по този начин, с цел да дискредитират сърбите. Но е малко евентуално украинците да съумеят. Мисля, че към този момент сме подготвени за това и в отразяването на обстановката съветската страна играе изпреварващо. Те няма да могат да създадат нещо като химическите офанзиви в Сирия”, добавя той.

Лъжливи сведения

Въпреки това украинските публицисти настойчиво се пробват да показват мечтаното за действителност. Онзи ден бяха публикувани фотоси на цивилни, за които се твърди, че са „ убити от съветски военнослужещи “ в Чернигов. Но съветското министерство на защитата отхвърли това: армията към момента не е влезнала в града. Освен това по фрагментите няма следи от гърмежи на муниции, прозорците в постройките са непокътнати, стените не са развалени.

„ Украинската страна показва зверствата си като дейности на съветските военни “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров. “Западът пренебрегва страданията на цивилните от страната на Донецк и Луганск, както и в други елементи на Украйна. Русия интензивно събира доказателства за военни закононарушения на режима в Киев”, увери той.

Борят се с лъжливата информация и вътре в страната. Наскоро Руският следствен комитет заведе наказателно дело против блогърката Вероника Белоцерковски, упрекната в обществено разпространяване на погрешна информация за дейностите на съветската войска. Според проверяващите през март тя е разгласила няколко изявления, в които се твърди, че военните съзнателно унищожават градовете и цивилното население на Украйна, в това число деца.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР