Брюксел. В Европейския парламент в Брюксел бе открита изложбата Босилеград

...
Брюксел. В Европейския парламент в Брюксел бе открита изложбата Босилеград
Коментари Харесай

В Европейския парламент бе открита изложбата „Босилеград преди и сега – Международен детски Великденски фестивал”

Брюксел. В Европейския парламент в Брюксел бе открита изложбата „ Босилеград преди и в този момент – Международен детски Великденски фестивал ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . Културната демонстрация е проведена от съдружие „ ГЛАС ” Босилеград взаимно с българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и Андрей Ковачев. Поводът - юбилейният „ XXV Международен детски Великденски фестивал ”– Босилеград 2018, който тази година ще се организира от 02 до10 април. Организаторите споделят, че особено за юбилея се приготвя извънредно богата културно-забавна стратегия, която ще бъде публично показана към средата на месец март. Те се надяват, че Босилеград, със своята историческа и сегашна орис, може да бъде една ексцентрична туристическа дестинация, която е провокация, а съгласно тях неговите поданици заслужават съпричасност и поддръжка.
„ За дребния Босилеград е голяма чест, че има опция в сърцето на Европа да покаже това, което прави най-добре през последните 20 и повече години ”, съобщи по време на откриването Александър Димитров, ръководител на съдружие „ ГЛАС ”. Той благодари на евродепутатите за поддръжка и акцентира: „ Благодарение на нея можем да вървим напред ".
Изложбата премиерно е била показана през април 2011 година в Народното събрание на България, само че е обиколила и доста други български градове - Банско, Перник, Раднево, София, Русе, Пловдив. Тя е била експонирана и в чужбина, там където има обичайни български общности: Молдова – Комрат, Украина – Болград, Македония – Скопие и Битоля и, Сърбия – Босилеград.
Предстоящият Юбилеен „ XXV Международен детски Великденски фестивал ” се чака да посрещне над 800 деца от Сърбия, България, Македония, Румъния, Молдова, Унгария, Украйна, Албания, Гърция и Кипър. Децата ще имат опция да поддържат връзка, разменят опит, да се състезават и вземат участие в културните стратегии, които прераснаха в събитие, празненство – интеракция за опазването на полезностите в изискванията и потребностите на актуалния живот.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР