Брюксел. Следващото предизвикателство пред ЕС ще бъде как ефективно да

...
Брюксел. Следващото предизвикателство пред ЕС ще бъде как ефективно да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Брюксел: Следващото предизвикателство пред ЕС ще бъде как да се противопоставим на радикализацията

Брюксел. Следващото предизвикателство пред Европейски Съюз ще бъде по какъв начин дейно да се противопоставим на радикализацията. Това съобщи в Брюксел ръководителят на ПГ ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на втория панел на Срещата на върха на ръководителите на парламентарните групи от ЕНП в националните парламенти, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Евродепутати и народни представители в националните парламенти разискват дружно с еврокомисаря Джулиян Кинг и заместник-изпълнителния шеф на Европол Вил ван Гемерт сигурността и защитата на границите, битката с тероризма и радикализацията, както и киберсигурността.
При откриването на работния панел Цветан Цветанов акцентира, че е добре, че в плана на многогодишната финансова рамка след 2020 година са заделени повече средства за защита на външната граница и ръководство на миграцията. " Надявам се да се усили и вниманието към работата на Европол, както и финансовата поддръжка за организацията, тъй като тя има основна роля за обезпечаване на сигурността на жителите и справяне с провокациите пред Европейски Съюз като да вземем за пример радикализацията ", уточни Цветанов, който е и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.
На 19 март в София с цялостен консенсус бяха признати процедурните правила за работата на Съвместната група за парламентарен надзор на активността на Европол. Това даде опция на Цветан Цветанов като съпредседател на групата и началник на българската делегация към нея да взе участие в съвещанието на Управителния съвет на Европол на 4 май в София и да разиска с членовете на съвета модалностите на бъдещото съдействие с групата. Този прогрес в работата на Съвместната група беше реализиран в границите на парламентарното измерение на Българското председателство.
„ Парламентарният надзор е значим, тъй като обезпечава поддръжка за повече успеваемост и легитимност в активността на Европол “, изясни Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР