Брюксел с общ план за покупка на въоръжение от държавите-членкиДалекобойните

...
Брюксел с общ план за покупка на въоръжение от държавите-членкиДалекобойните
Коментари Харесай

Москва: Претенциите на Киев за Крим оправдават войната

Брюксел с общ проект за покупка на въоръжение от държавите-членки
Далекобойните ракети ХИМАРС са към този момент налични

Изявленията на украинските управляващи, че се готвят да си върнат Крим и други сходни “които съдържат искания към съветска територия, още веднъж приказват за правилността и безспорната оправданост на специфичната военна операция”, която Русия води в Украйна. Това съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, във връзка публично изказване на украинския заместник-министъра на защитата Владимир Гаврилов, че Украйна се готви да унищожи съветския Черноморски флот със западни оръжия и да си върне Крим.

По думите на Дмитрий Песков точно с такива способи като специфична интервенция Украйна може да се отърве от “подобни управителни представители”.

“Те би трябвало да платят за експанзията си”, сподели Гаврилов пред вестник “Таймс” по време на посещаване във Англия, където следи учения на украинските войски.

Според него украинските въоръжени сили построяват свои лични противокорабни ракетни качества и чакат оръжия с по-голям обхват от други страни, с цел да стартират нахлуване.

Заместник-министърът добави, че “прочистването” на Черно море от съветските войски е почнало от Змийския остров, като идната стъпка е съветският Черноморски флот. Според Гаврилов това е неизбежно, защото това е единственият метод да се “гарантира сигурността” на Украйна.



Според Гаврилов “Русия би трябвало да се откаже от Крим, в случай че желае да продължи да съществува като държава”.
Междувременно електронно издание “Политико” заяви във вторник, че Европейската комисия е създала проект, който ще разреши на страните от Европейския съюз да закупуват взаимно оръжия на фона на възходящите претенции от украинските управляващи за повече военна помощ.

Според еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон самодейността ще разреши на Европейски Съюз да попълни запасите от оръжия, които към този момент са доставени на Украйна.

“Като влагаме в европейския бюджет, ние сътворяваме тласък за държавите-членки, доста от които оповестиха обилни нараствания на разноските за защита. Това ще разреши по-добро консумиране на обществените средства и ще укрепи нашата европейска индустриална база”, сподели Бретон.

Според “Политико” решението за взаимни покупки на оръжия е узряло още през май, когато Европейската комисия разгласи желанието си да ускори отбранителния капацитет на Европейски Съюз поради военните дейности в Украйна.

Руски медии цитират и формалният представител на Народното опълчение на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин, съгласно който в Украйна към този момент са доставени ракети за американските реактивни системи за залпов изстрел ХИМАРС с обхват до 300 км.

“Мога да кажа сигурно, че този вид оръжие към този момент е в Украйна”, сподели той, в отговор на изказване на секретаря на Съвета за национална сигурност на Алексей Данилов, че Киев чака далекобойни снаряди за системите от Съединени американски щати. Басурин посочи, че след известията за доставка на ХИМАРС с обхват до 70 км са открити фрагменти от ракети с обхват 110-120 км.

Европейски Съюз забрани „ Нощните вълци “ на Путин



69-годишният “Хирург” е включен за “активна поддръжка на съветската държавна агитация посредством обществено отказване на правото на Украйна на държавност и приканване за “денацификация”, както и “деукраинизация” на страната”.

Членовете на прокремълския мото-клуб “Нощните вълци” към този момент няма да може да обикалят свободно Европа откакто бъдат признати новите анти-руски наказания, съобщи електронното издание “ИЮ Обзървър”.

Александър Залдостанов (Хирурга), застаряващият водач на организацията, трима негови лейтенанти и самият регистриран в Москва мото-клуб бяха добавени към черния лист на Европейски Съюз, разискван от посланиците в понеделник.

69-годишният мъж е включен за “активна поддръжка на съветската държавна агитация посредством обществено отказване на правото на Украйна на държавност и приканване за “денацификация”, както и “деукраинизация” на страната”, се споделя в документа, забелязан от “ИЮ Обзървър”.

Един от лейтенантите му, Йозеф Хамбалек, е словашки жител, който е “президент на европейската фракция” на организацията.

Словакия ще би трябвало да замрази активите му и да го спре да минава в други страни от Европейски Съюз, в случай че възбраната бъде контрактувана по-късно тази седмица.

Новият черен лист е ориентиран към 47 физически лица и осем юридически лица, както и възбрана вноса на съветско злато. Списъкът включва Сергей Собянин, кметът на Москва, двама съветски артисти, упрекнати в провоенна агитация (Сергей Безруков и Владимир Машков), и съветски магнат (председателят на Ростех Сергей Чемезов).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР