Брюксел рискува да загуби мястото си на един от градовете

...
Брюксел рискува да загуби мястото си на един от градовете
Коментари Харесай

Брюксел може да отпадне от градовете - домакини на Евро 2020

Брюксел рискува да загуби мястото си на един от градовете - домакини на Евро 2020, оповестява " Ройтерс ". Белгийската столица има проблеми със градежа на нов стадион, като сега се бавят разрешителното и приемането на екологични документи.

Според генералния секретар на Белгийската кралска футболна асоциация Кон де Брабандер решението за вероятно изключване на Брюксел ще се вземе от УЕФА.

" Все още имаме вяра, че ще вземем мачовете на европейското състезание, само че в това време оставаме реалисти - решението по този въпрос не зависи от нас ", сподели той. " Решението ще бъде взето от УЕФА и ние би трябвало да се съобразим, каквото и да е то. "

Де Брабандер сподели, че утвърждението на разрешението за градеж ще отнеме към 150 дни, а построяването на стадиона - сред 12 и 18 месеца.

През септември 2014 година Изпълнителният комитет на УЕФА реши европейското състезание през 2020 година да се организира в 13 страни. Три мача от групите и една четвъртфинална среща ще се проведат в Санкт Петербург (Русия), Рим (Италия), Мюнхен (Германия) и Баку (Азербайджан). Още осем града ще одобряват три мача от групите и един осминафинал - Копенхаген (Дания), Букурещ (Румъния), Амстердам (Холандия), Дъблин (Ирландия), Билбао (Испания), Будапеща (Унгария), Брюксел и Глазгоу (Шотландия). Полуфиналите и финалът ще се проведат на стадион " Уембли " в Лондон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР