Брюксел. Редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на

...
Брюксел. Редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на
Коментари Харесай

В новата Главна квартира на НАТО в Брюксел започна редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

Брюксел. Редовната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО стартира през днешния ден, 7 юни, в новата Главна квартира на НАТО в Брюксел. В нея взе участие заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на защитата на Република България Красимир Каракачанов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .
Непосредствено преди началото на срещата беше извършено настрана съвещание във формат съдружници, участващи в самодейността „ Концепция рамкова страна “, под управлението на Германия.
Основният конгрес стартира с разискване на подготовката на идната Среща на върха на НАТО, която ще се организира на 11-12 юли 2018 година Фокусът на полемиките беше справедливото шерване на тежестите и отговорностите в Алианса, в това число осъществяването на уговорката за вложения в защитата.
Министрите разискаха развиването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО и съгласуваността на напъните на съдружниците в тази област. Бяха дискутирани и рамката за Юга, подхванатите от НАТО дейности за рационализация и акомодация, които включват акомодация на Командната конструкция на Алианса, както и измененията на институционално равнище.
В своето изявление министър Каракачанов означи удовлетворение от постигнатия прогрес по реализацията на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, изключително за качествата на НАТО за даване на бърз и съответен отговор на всяка евентуална опасност, отчитайки комплексния им темперамент. Като водещи тематики от дневния ред в това направление означи самодейността за повишение на готовността на силите, концепцията за увеличаване и обезпечаване на зоната на отговорност на висшия главнокомандващ на съюзните сили на НАТО. За нас, като крайморска страна, е извънредно обнадеждаващо желанието на Алианса да усили военноморския си капацитет и да осъществя в цялостен размер одобрените ограничения за приспособено предно наличие.
В допълнение, министър Каракачанов предложи обмислянето на нов метод в НАТО за координацията на обществените послания, в това число посредством осъществяване на неофициални работни срещи на националните шефове по връзки с обществеността.
Предстои работна вечеря, на която ще бъдат разисквани ролята на НАТО в противодействието на тероризма и проектирането на непоклатимост в периферията на Алианса. В това направление главен приоритет е трансформирането на дейностите на Алианса в поддръжка на Ирак посредством осъществяване на небойна задача.
В рамките на срещата през днешния ден министър Каракачанов и министърът на защитата на Черна гора Предраг Бошкович подписаха „ Протокол за съдействие сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Черна гора в региона на военното обучение и подготовка “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР