Брюксел представи списъка на цифровите гиганти, които ще бъдат подложени

...
Брюксел представи списъка на цифровите гиганти, които ще бъдат подложени
Коментари Харесай

Брюксел налага строги пазарни ограничения на технологичните гиганти

Брюксел показа листата на цифровите колоси, които ще бъдат подложени на нови строги ограничавания за метода, по който правят стопанска активност, предават международните организации. Това са Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft, Meta и компанията майка на TikTok ByteDance ЕС работи по плътна законодателна стратегия за по-строго контролиране на огромните технологии (DMA), като твърди, че би трябвало да отбрани европейските консуматори онлайн и да насърчи конкуренцията в промишленост, доминирана от американските корпорации.

Законът за цифровите пазари ще принуди най-големите компании да трансформират метода си на работа според лист регламенти и забрани за по-справедлив пазар

Законът може да открие нов фронт на борба сред така наречен титани в региона на цифровите технологии и Европейски Съюз, защото някои компании обмислят опцията за отправяне на правни провокации. Европейска комисия към този момент уточни 22 услуги на " съществени платформи ", принадлежащи на 5 американски софтуерни колоса, избрани като " пазачи ". Това са Гугъл Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft и китайската ByteDance.
 Фейсбук, Гугъл и Apple се сблъскват с едни от най-големите ограничавания в Европейски Съюз
Фейсбук, Гугъл и Apple се сблъскват с едни от най-големите ограничавания в Европейски Съюз

Следва ли вълна от правни борби?

Услугите включват:
App Store на Apple Facebook Instagram WhatsApp YouTube Chrome на Google Safari на Apple
Другите услуги включват операционни системи, ръководени от Apple, Microsoft и Гугъл, както и Гугъл Maps, Play и Shopping на Alphabet. Те би трябвало да се съобразят напълно с новите правила до 6 март 2024 година.

Статутът на " надзирател на портала " се ползва, когато дадена услуга има повече от 45 милиона дейни месечни консуматори и повече от 10 000 годишни дейни бизнес консуматори, открити в Европейски Съюз.

На 6 септември от Apple обявиха, че са доста загрижени " за рисковете за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността на данните ", които DMA основават на техните клиенти.

За нарушаването на някои от най-сериозните правила за конкуренцията ще бъдат налагани санкции в размер до 10 % от световните доходи на компанията, а при повторни нарушавания даже до 20%.
 Рекорд: Брюксел глобява Meta с над €1,2 милиарда
Рекорд: Брюксел глобява компанията-майка на Фейсбук с над €1 милиард

Заради трансфер на данни към САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР