Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с директора на Eвропол Роб Уейнрайт

Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с шефа на Европол Роб Уейнрайт късно нощес. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Двамата разговаряха в Брюксел в границите на съвещанието на Съвместната група за парламентарен надзор на активността на Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на правоприлагането.
По време на диалога беше разискван планът за Програмен документ на Европол за интервала 2018-2020 година Сред главните задания в тактиката е насочването на съдействието на Европол с трети страни, като се усъвършенства партньорската мрежа оперативно и стратегически. Директор Уейнрайт съобщи, че се цели също подсилване на ролята на Европол като желана платформа на интернационално съдействие в региона на правоприлагането против закани за сигурността на Европейски Съюз. В програмния документ ще бъде записано още, че Европол ще ускори съдействието си с Европейската комисия и Европейската работа за външна активност, с цел да се обезпечи нужния продан на стратегическа информация и разбор на заканите с външно и вътрешно измерение.
По време на диалога Цветан Цветанов осведоми Роб Уейнрайт, че Западните Балкани ще бъдат един от главните цели по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. От своя страна Уейнрайт съобщи, че Западните Балкани ще останат район от изключително значение за Европол. В тази посока службата ще продължи на поддържа районните начинания в Западните Балкани, като тези действия ще допълват и ускоряват оперативното съдействие на Европол в тази част на Стария континент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР