Брюксел. По време на Българското председателство на Съвета на Европейския

...
Брюксел. По време на Българското председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Министър Боил Банов: По време на Българското председателство културата ще е един от основните двигатели в развитието на ЕС

Брюксел. По време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз културата ще бъде прегледана като един от главните мотори в бъдещото развиване на Европейския съюз, учредено на нов прочит на неговото минало, с акцент върху актуалните детайли, жителите, младежите и цифровите благоприятни условия. Това съобщи министърът на културата Боил Банов в речта си на съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт, което се организира на 21 ноември в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Министър Банов увери, че ще бъде продължена работата по един от целите, залегнали в програмата на председателското трио - Директивата за аудиовизуални медийни услуги. В изявлението си той посочи, че за България е от изключително значимо значение, че Председателството се организира в границите на Европейската година на културното завещание през 2018 година
Културното завещание ще бъде хоризонтална тематика по време на Българското председателство и ще подчертава върху две основни посоки. Ролята на културното завещание за постигането на задачите на другите секторни политики и в обществото като цяло и основаването на качествено модерно европейско наличие, което ще остане като културно завещание за идващите генерации, уточни още министърът на културата.
Министър Боил Банов показа програмата от действия, тематики и събития, готова за първата половина от 2018 година
Редовното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт в Брюксел одобри изводи за поощряване на достъпа до просвета посредством цифрови средства. Двудневната намира се концентрира върху културните и спортните въпроси и бе управлявана от естонския министър на културата Индрек Саар. Министрите разискаха и ролята на културата за основаване на сплотени общества.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР