Брюксел. От петък, 22 юни Европейският съюз ще започне да

...
Брюксел. От петък, 22 юни Европейският съюз ще започне да
Коментари Харесай

The Globe and Mail: От 22 юни ЕС ще наложи мита на американските мотоциклети, фъстъчено масло и бърбън

Брюксел. От петък, 22 юни Европейският съюз ще стартира да таксува с вносни мита в размер на 25% редица американски артикули в отговор на американските цени върху европейските стомана и алуминий, наложени по-рано този месец, написа канадският The Globe and Mail.
Решението може да докара до ескалация на настоящите търговски разногласия до пълномащабна комерсиална война, изключително, в случай че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на собствен ред реши да наложи спомагателни цени, този път върху европейските коли.
Европейската комисия одобри закон, който да наложи мита в размер на 2,8 милиарда евро върху американски артикули като стоманените и алуминиевите артикули, селскостопанската продукция като сладката царевица и фъстъците, бърбъна, джинсите и мотоциклетите.
„ Не бихме желали да сме в такава позиция “, съобщи европейският комисар по търговията Сесилия Малстрьом и добави, че „ едностранното и безпричинно решение “ на Съединени американски щати не е оставило различен избор пред Европейски Съюз.
По-рано Доналд Тръмп удари Европейски Съюз, Канада и Мексико с мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия. В отговор Канада, Мексико и Европейски Съюз дадоха отговор с ответни мита, които най-силно удрят щатите, където Републиканската партия, част от която е Тръмп, имат мощни позиции и на които разчитат, с цел да запазят болшинството си в Конгреса на ноемврийските избори.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР