Брюксел обсъжда с фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech възможността да

...
Брюксел обсъжда с фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech възможността да
Коментари Харесай

Има възможност ЕС да плати по-висока цена за по-малко количество от ваксините на “Pfizer“

Брюксел разисква с фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech опцията да бъде понижен броят на имунизациите против COVID-19 до 500 милиона дози, които Европейски Съюз се е заел да закупи тази година от тях, само че в подмяна на по-висока цена, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
На дневен ред е и удължение на крайния период за доставка, евентуално до втората половина на 2024 година Преговорите към момента са в ход и не е ясно какъв ще бъде окончателният резултат.

През май 2021 година Брюксел подписа контракт с Pfizer и BioNTech за закупуването на 900 милиона дози с опцията за пазаруване на спомагателни 900 милиона дози от тяхната ваксина против Коронавирус до края на 2023 година Около половината или даже над половината от първите 900 милиона дози по този контракт към момента не са доставени поради спад в търсенето предходната година.

Относно цените, представител на Pfizer съобщи:

„ Ние постоянно имаме многостепенен ценови метод за имунизацията, управителен от контрактуваните количества и националното равнище на приходите, с цел да подсигуряваме правдивост сред споразуменията със страните със сходни стопански профили ”.

Говорител на BioNTech пък добави, че тяхната компания „ продължава да работи с Европейска комисия и държавните управления, с цел да откри прагматични решения, до момента в който съблюдава фундаменталните правила, контрактувани сред страните при сключването на съглашението ”.

Около 328 милиона души в Европейски Съюз от общо 450 милиона население са с първи курс от имунизацията против ковид.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР