Брюксел не признава над 50% от изхарчените 15.8 млн. лв.

...
Брюксел не признава над 50% от изхарчените 15.8 млн. лв.
Коментари Харесай

Брюксел не признава над половината от 16-те млн. лв., платени за Ларгото в София

Брюксел не признава над 50% от изхарчените 15.8 млн. лева евросредства за ремонта на Ларгото в София. Това стана ясно във вторник от изявление на министърът на културата Велислав Минеков и от публикувани писма с кореспонденцията сред Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), Европейска комисия и България, оповестени във фейсбук от Българска легия " Антимафия ".

Министърът разгласи, че изпраща плана за Ларгото, дружно с евентуални злоупотреби в галерията " Квадрат 500 " и реставрацията на крепостта в местността Яйлата за инспекция от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

4.5 млн. евро за Ларгото не са усвоени по разпоредбите

Нередностите по плана " Античен културно-комуникационен комплекс " Сердика ", прочут като Ларгото, са открити след следствие на ОЛАФ. Европейската работа открива, че финансовият резултат върху бюджета на Европейски Съюз в резултат на евентуалните злоупотреби е 4 320 807 77 евро (без ДДС).

" Становището на ОЛАФ във връзка с реставрацията - ремонт в Ларгото: доста от нещата вътре не мога да ви споделя - става дума за изчезнали по някакъв метод или усвоени, както се назовава, близо 4.5 милиона евро от целия план. Докладът е доста необятен, доста обстоен, има рекомендации да се търси отговорност от трима министри от предходното ръководство и един кмет ", сподели Минеков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР