Брюксел не е шефът на Будапеща, решения на ниво ЕС

...
Брюксел не е шефът на Будапеща, решения на ниво ЕС
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Решения на ниво ЕС няма да се приемат, ако не устройват Унгария

Брюксел не е " шефът " на Будапеща, решения на равнище Европейски Съюз няма да се одобряват, в случай че не устройват Унгария. Това заяви в понеделник унгарският министър председател Виктор Орбан, предава

„ Брюксел не е нашият началник. Ние сме самостоятелна суверенна унгарска нация. Ние участваме в взаимни решения. Ако те не ни устройват, ще го кажем “, написа той на страницата си във фейсбук. Според Орбан, в случай че решение на равнище Европейски Съюз не устройва Унгария и приемането му може да бъде предотвратено, тогава " няма да бъде взето взаимно решение ".

" Европейският съюз не е в Брюксел. Европейският съюз се намира във Виена, Будапеща и Варшава, Берлин и Мадрид. Това е доста значим въпрос ", сподели ръководителят на унгарското държавно управление.

Унгария неведнъж се е противопоставяла на редица европейски начинания. По-специално Будапеща не поддържа проекта на Европейската комисия за понижаване на потреблението на газ с 15%. Освен това на 27 юни унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че държавното управление на страната му даже не има намерение да разисква с други страни опцията за налагане на ембарго върху доставките на съветски газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР