Брюксел не е направил снимката на българския премиер Кирил Петков

...
Брюксел не е направил снимката на българския премиер Кирил Петков
Коментари Харесай

ЕК опроверга пресцентъра на Петков: Не сме правили снимката му с Блинкен

Брюксел не е направил фотографията на българския министър председател Кирил Петков и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Това са декларирали в формален отговор от аудио-визуалната работа на ЕК до Tribune.bg по отношение на обяснението на пресцентъра на Министерския съвет, че: „ фотосите идват непосредствено от европейските институции “.

От държавната осведомителна работа споделиха също, че фрагментите са правени от фотографи на самия конгрес, а в случай че фотосът е редактиран, то това може да е станало несъзнателно в пресцентъра на кабинета.

Оказва се, че източникът на фотографията не е Брюксел. Така мистерията към фотографа или институцията, който/която е създател на фотографията, от която, както стана ясно по-рано, е заличен македонският министър председател Димитър Ковачевски, се заплита. Не е изключено тя да е направена от някоя от делегациите.

Снимката се появи в нередактиран тип в туитър акаунта на Ковачевски. Част от нея се оказа оповестена и във фейсбук страницата на министър-председателя Кирил Петков. От Министерски съвет не са дали никаква информация по отношение на въпросната среща. Единственото ясно е, че фрагментът е изработен по време на Мюнхенската конференция по сигурността.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР