Брюксел. Лидерите на 16 държави оцеляха откровените разговори“ на спешната

...
Брюксел. Лидерите на 16 държави оцеляха откровените разговори“ на спешната
Коментари Харесай

Kathimerini: Докладите от ЕС относно различията, след „откровените“ разговори за миграцията

Брюксел. Лидерите на 16 страни оцеляха „ откровените диалози “ на незабавната среща отдадена на имиграцията в Брюксел и излязоха със замазката на общата цел, до момента в който Европейският съюз влиза в евентуално жизненоважна седмица за своето единение, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че срещата е разкрила „ доста благосклонност “ за разрешаване на разликите върху това по какъв начин да се управляват бежанците и икономическите мигранти, които са подготвени да рискуват живота си, с цел да стигнат до Европа.
Лидерите на няколко други страни се причислиха към Италия и Франция в утвърждението си за концепцията за основаване на центрове в Африка, които да следят евентуалните търсачи на леговище, преди те да тръгнат към различен континент.
Разговорите бяха „ откровени и отворени “, само че „ нямаме никакви съответни последици или изводи “, съобщи испанският министър-председател Педро Санчес.
Преобладаващите почтеност и доброжелателност на показ в неделя понижават с малко залозите за цялостната среща на върха на Европейски Съюз, започваща в четвъртък. Четири държави-членки в Източна Европа отхвърлиха да вземат присъединяване в срещата, поради условията да вземат повече търсещи леговище мигранти, с цел да улеснят тежестта другаде.
Новият италиански министър председател Джузепе Конте показа проект, който оспорва, че сегашните правила за леговище на Европейски Съюз са остарели и „ парадоксални “.
Настоящите правила дефинират, че мигрантите могат да аплайват за леговище единствено в страната, в която първо са пристигнали, която нормално е Италия или Гърция.
Конте съобщи, че неговото предложение от 10 точки ще бъде „ смяна на парадигмата “ в това по какъв начин Европа подхожда към миграцията и че той е „ несъмнено удовлетворен “ от изхода на срещата в неделя.
„ Дадохме вярната посока за дебата, който е в ход. Ще се забележим още веднъж в четвъртък “, съобщи той.
Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон показаха дребна вяра, че ще съумеят да съберат всички 28 страни зад обединен имиграционен проект на идната среща на върха.
Меркел, която се бори с вътрешна политическа рецесия със своя съдружен сътрудник върху миграцията, съобщи че търси „ двустранни и тристранни “ съглашения, с цел да се оправи с краткосрочния миграционен напън.
Държавите от Европейски Съюз, съгласно нея, би трябвало да потърсят „ по какъв начин можем да си помогнем един на различен без постоянно да би трябвало да чакаме всички 28, а да мислим какво е значимо за кого “.
Идеята за наблюдаване на търсещите леговище в Северна Африка получи поддръжка от няколко водача измежду ескалиращото напрежение, което заплашва да подрине кохезията на Европейски Съюз.
Парадоксално, имиграционните политики на Европейски Съюз получават актуализирано внимание, до момента в който броят на новопристигнали в Европа е паднал доста.
Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците предсказва, че към 80 000 души ще дойдат в Европа по море през 2018 година, в случай че актуалната наклонност продължи – само че политическото неспокойствие в Европейски Съюз по въпроса се надигна.
Антимигрантските партии – и държавните управления в Унгария и Италия – подклаждат обществените страхове за идващите чужденци и завоюваха поддръжка правейки го.
„ Някои се пробват да употребяват обстановката в Европа, с цел да основат политическо напрежение и да си играят със страха “, съобщи френският президент Еманюел Макрон. „ Не би трябвало да се поддаваме. Когато някой има правото на протекция и леговище, би трябвало да му го дадем “.
Провал в намирането на решение може да заплаши безграничното свободно пътешестване в Европейски Съюз, едно от най-големите достижения в 60-годишната история на Блока.
Въпреки другите вероятности, белгийският министър-председател Шарл Мишел съобщи, че „ напредък е вероятен в четвъртък “.
Окуражен от съглашението с Турция, което понижи внезапно броят хора идващи от там с 97 % от 2015 година насам, Европейски Съюз наподобява подготвен да утвърди проектите за определяне на наблюдателни центрове в Алжир, Египет, Либия, Мароко, Нигер и Тунис.
Планове за създаване на мигрантски приемателни центрове в Албания също се разискват. Макрон съобщи, че „ методът който ще приемем “ ще включва „ взаимна работа лице в лице с страните на генезис и директните страни отвън Европейския съюз “.
Той загатна Либия – главната потеглящата точка за страни вързани за Европа – други африкански страни и Балканите.
Отбелязвайки, че идващите мигранти са намалели доста, Макрон съобщи: „ това е политическа рецесия, която Европа и Европейският съюз изживяват най-вече през днешния ден “.
Междувременно Педро Санчес прикани своите сътрудници от Европейски Съюз да оказват помощ на Испания с възходящия брой идващи през Средиземно море.
Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците твърди, че към 40 000 души са пристигнали в Европа по море през тази година, 16 000 от тях в Италия, 12 000 в Гърция и 12 000 в Испания.
Както с всичко обвързвано с миграцията в Европа, даже срещата в Брюксел не задоволи всички.
Четири източноевропейски страни – Чехия, Унгария, Полша и Словакия – отхвърлиха да участват и отхвърлиха приемането на мигранти като цяло.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР