Брюксел. Ирландският комисар в ЕС призова британският премиер Тереза Мей

...
Брюксел. Ирландският комисар в ЕС призова британският премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

The Guardian: Ирландия предупреди Тереза Мей: смени курса или рискуваш хаос в Брекзит

Брюксел. Ирландският комисар в Европейски Съюз прикани английският министър председател Тереза Мей да промени трагично проектите си Брекзит, с цел да предотврати идна рецесия към ирландската граница, която ще разбие очакванията й за комерсиално съглашение с Европейския съюз, написа английското левичарско издание The Guardian .
Заплахата от твърда ирландска граница се оказа съществено затруднение за желанията на Мей да си обезпечи зелена светлина за комерсиално съглашение по Брекзит преди решаващата среща на върха в Брюксел през декември. Тя получи ултиматум да даде отговор след броени дни дали ще даде ясни гаранции по въпроса.
Фил Хоган, европейският комисар за земеделието и развиването на селските региони, съобщи пред изданието, че е „ доста елементарен фактът “, че оставането на Англия в единния пазар и митническия съюз, или позволение за Северна Ирландия да го направи, ще позволи разногласието.
Хоган предизвести, че някои английски министри „ имат вяра сляпо “, че Англия ще успее да си обезпечи добра комерсиална договорка след Брекзит. Той предизвести също и за решителността на Ирландия да „ продължи да играе твърдо до края “ във връзка с решението си да наложи несъгласие над комерсиалните договаряния, до момента в който не получи гаранции за границата.
„ Ако Обединеното кралство или Северна Ирландия останат в митническия съюз на Европейски Съюз, или още по-добре в единния пазар, няма да има проблем с границата “, съобщи той. „ Това е доста елементарен факт. Продължавам да съм слисан от сляпата религия, която някои в Лондон имат за теоретичните бъдещи съглашения за свободна търговия(ССТ). На първо място, ССТ с Европейски Съюз няма да има преимуществата на единния пазар. Факт, който просто не могат да осъзнаят в Обединеното кралство. Най-реалните разноски на трансграничната търговия не са в митата – те са в стандартите, митническите процедури, бюрократичните процедури. Тези проблеми са позволени в границите на единния пазар, а не в тези на ССТ “.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР