Брюксел. Европейската комисия публикува предварителните резултати от допитване до гражданите

...
Брюксел. Европейската комисия публикува предварителните резултати от допитване до гражданите
Коментари Харесай

New Europe: Над 84% от европейците искат да останат на перманентно „лятно време“

Брюксел. Европейската комисия разгласява предварителните резултати от допитване до жителите на Европейския съюз за това дали желаят да продължи разделянето на годината на лятно и зимно часово време, които демонстрират, че над 84% желаят непрестанно оставане на лятно часово време, написа електронното издание New Europe .
В онлайн анкетата, която се е провела от 4 юли до 16 август, са взели участие 4.6 милиона респонденти от всички 28 страни-членки, което е връх за допитванията на Европейска комисия.
„ Милиони европейци използваха общественото допитване, с цел да се чуят гласовете им. Посланието е ясно: 84% от тях не желаят да трансформират часовника повече. Сега ще предприемем съответстващи дейности и ще подготвим предложение до Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, които по-късно ще вземат решение дружно “, съобщи Европейският комисар по превоза Виолета Булк.
С окончателните резултати от обществената консултация, които би трябвало да бъдат оповестени през идващите седмици, Комисията ще направи предложение на Екологичен потенциал и Съвета с проект за смяна на настоящето състояние с смяната на времето.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР