Брюксел. Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и

...
Брюксел. Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Брюксел. Европа би трябвало да разполага със мощен Социален фонд и мощен Кохезионен фонд. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на Тристранната обществена среща на върха за напредък и претовареност,съобщиха от държавната осведомителна работа . Традиционният конгрес в Брюксел събира ръководителите на европейските институции и на европейските обществени сътрудници, както и министър председателят на страната, председателстваща Съвета на Европейски Съюз, за разискване на главните провокации за реализиране на по-високи обществени стандарти в Европа.
Борисов уточни, че страната ни продължава интензивно да работи по усилване на общественото измерение на Европа, което е приоритет на Председателското трио – Естония, България и Австрия, и е значима част от програмата на Българското председателство. Министър-председателят сложи акцент върху безработицата, изключително измежду младежите, и върху развиването на човешките запаси. Той означи съществуващото неравноправие на пазара на труда, изключително във връзка с заплащането на дамите и мъжете, както и нуждата от усилване на главните обществени права на европейските жители и най-много – приобщаването на хората с увреждания. „ Факт е напредъкът в нашето председателство по редица законодателни досиета, в това число и по Директивата за командироване на служащи “, сподели Бойко Борисов и уточни почнала работа за преобразяване на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите политики и политиките по заетостта в съществена рамка за приложението на Социалния дирек.
„ Без съответно финансиране резултатите от приложението на Стълба няма да са по този начин осезаеми, както ни се желае. Неслучайно приоритет за българското председателство е и общественото измерение на Многогодишната финансова рамка “, съобщи още българският министър-председател. Той акцентира, че идващият европейски бюджет, макар отражението на Брекзит върху него, би трябвало да дава отговор на високите цели европейските страни в икономическата, обществената и екологичната сфера, което е мотив в интерес на образуването на мощни Социален фонд и Кохезионен фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР