Брюксел е неподготвен за ръката, която Китай протяга към Източна

...
Брюксел е неподготвен за ръката, която Китай протяга към Източна
Коментари Харесай

ЕС е разтревожен от връзките на Китай с Източна Европа


Брюксел е неопитен за ръката, която Китай протяга към Източна Европа, Евросъюзът е угрижен от по-близките връзки на Пекин с „ бедните народи в Европа “.

Това написа в коментар английският вестник Financial Times във връзка срещата 16+1 в Будапеща на страните от Централна и Източна Европа с Китай на ниво министър председатели.

„ Този районен блян поражда огромни подозрения освен в Брюксел, само че и в други столици на огромен брой страни-членки на Европейски Съюз “, показа неназован посланик пред изданието.

Друг почитан посланик от европейска страна означи, че това е единствено „ върхът на ледения бряг “.

„ Срещата 16+1 се отнася до серия от въпроси, някои от които засягат и компетенциите на Европейски Съюз или се движат към нови области, в които към този момент има начинания сред самия Евросъюз и Китай “, уточни дипломатът пред вестника.
Лондонското издание разяснява, че до момента в който Унгария и Сърбия хвалят самодейността 16+1, дипломатите в Брюксел се притесняват, че Китай ще я употребява, с цел да подкопае разпоредбите на Европейски Съюз, а също ще употребява напрежението сред Запада и Изтока в самия Евросъюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР