Брюксел. Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа.

...
Брюксел. Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа

Брюксел. Днес най-тежка е борбата за връщането на обществена Европа. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе формален посетител на отбелязването на националния празник на България 3 март в Европейската комисия в Брюксел, оповестиха от прессекретариата на президента . Честването бе проведено от еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
„ Пред тестване през днешния ден са и воювани с десетилетия права. Свободата на всички европейци като че ли е сложена на тестване – свободата да изразяваш мнение и да се бориш за своите убеждения, свободата на избор, свободата да живееш заслужен живот “, уточни вицепрезидентът. Илияна Йотова означи значимостта на идващите няколко месеца преди европейските избори за това каква Европа ще имаме: такава на езиковото разнообразие или такава, в която се употребява езикът на омразата, борбата и отхвърлянето.
„ Предизвикателството пред нас, политиците и държавниците, е да върнем доверието на хората, като потвърдим, че работим за тях и можем да решаваме проблемите им. Да покажем, че ги има същинските водачи, от които се нуждае Европа “, съобщи вицепрезидентът.
По време на тържественото отбелязване на националния празник на България беше открита галерия с компютърните рисунки на спечелилите в състезанието „ България в Европа: минало, настояще, бъдеще “, проведен от българския еврокомисар Мария Габриел.
„ На 3 март 1878 година, след Освободителната Руско-турска война, се сбъдва дълго жадуваният и изстрадан идеал на българския народ. Ражда се нова България, възкръсва българската страна “, сподели Илияна Йотова. Вицепрезидентът посочи, че 3 март е знак на единението и величието на българския народ. По думите на Илияна Йотова свободата нямаше да бъде допустима без Българското възобновление, без жертвите на националните битки. „ Славните ни герои напоиха с кръвта си българската земя, с цел да бъдем ние през днешния ден свободни и равни на другите европейски нации. Твърдения, че сме получили безплатно свободата си, са поругаване на тяхната памет “, означи вицепрезидентът.
В тържеството участваха възпитаници от българското учебно заведение „ Пейо Яворов “ към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейското учебно заведение в Брюксел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР