Брюксел. Част от приоритетите на България, които тя поставя пред

...
Брюксел. Част от приоритетите на България, които тя поставя пред
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова: За България е приоритет отпадането на мониторинговия механизъм и влизането в Шенген

Брюксел. Част от целите на България, които тя слага пред новата Европейска комисия, са окончателното отпадане на Механизма за съдействие и инспекция и влизането на страната в Шенгенското пространство. Това сподели в Брюксел ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова пред участниците в 30-ата среща на върха на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Сред присъстващите на полемиката бяха и президентът на ЕНП Доналд Туск, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, еврокомисари – в това число и българският комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

" Приоритет на новата Европейска комисия е битката с климатичните промени. Важно е стопанските системи на страните от Европейски Съюз да не се слагат в залог на тази битка, защото едвам 10 % от замърсяването на въздуха в международен мащаб идва от Европа “, акцентира доктор Дариткова. Други цели, които бяха разисквани през днешния ден, са цифровизацията и обменът на данни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР