Брюксел. Бившият председател на Европейската комисия (ЕК) е обвинен в

...
Брюксел. Бившият председател на Европейската комисия (ЕК) е обвинен в
Коментари Харесай

AFP: Жозе Мануел Барозу е обвинен в лобиране от активисти

Брюксел. Бившият ръководител на Европейската комисия (ЕК) е упрекнат в лобиране в интерес на настоящия си шеф – банката Goldman Sachs пред органите на Европейския съюз от деятели от неправителствени организации, съобщи AFP .
Барозу е упрекнат, че нарушил обещанието да не лобира в интерес на банката пред европейските институции от обединението от неправителствени организации „ After-EU “ (След ЕС), която е профилирана в битка против корупцията. Коалицията е открила среща сред Барозу и Юрки Катайнен – заместител ръководител на актуалната Европейска комисия, в хотел предходната година.
От своя страна Катайнен е удостоверил за срещата, като е декларирал, че са обсъждали единствено въпроси на защитата и търговията.
Говорителят на Европейска комисия Маргаритас Скинас е заявил; „ Двадесет и четири часа след срещата заместител ръководителят Катайнен е оповестил за нея според процедурата ".
Жозе Мануел Барозу в писмо до сегашния ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е написал: „ Не съм назначен от Goldman Sachs да лобирам и не съм имал такова желание ".

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР